ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αμεσες ενέργειες Μ. Μπαλλή για επιχειρήσεις στη Σκόπελο

αμεσες-ενέργειες-μ-μπαλλή-για-επιχειρ-279207

Σε άμεσες ενέργειες προέβη ο βουλευτής Μαγνησίας Μάκης Μπαλλής για την αποκατάσταση των πληγεισών επιχειρήσεων της Σκοπέλου μετά τη συνάντηση που είχε με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Μαγνησίας.

Σύμφωνα με την ΟΕΒΕΜ, ο κ. Μπαλλής παρέδωσε το υπόμνημα των ΓΣΕΒΕΕ – ΟΕΒΕΜ με τις προτάσεις τους στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Αλεξιάδη Τρύφωνα, το οποίο περιλαμβάνει τα αιτήματα για επιτάχυνση των διαδικασιών αποζημίωσης, χορήγηση άτοκων δανείων σε επαγγελματίες για αντικατάσταση εξοπλισμού, πάγωμα οφειλών σε Εφορεία, Ασφαλιστικά Ταμεία και δόσεις ρυθμίσεων μέχρι το καλοκαίρι του 2016, πάγωμα καταβολής του ΕΝΦΙΑ 2015 και για αναστολή αναγγελίας «ΤΕΙΡΕΣΙΑ» για επιχειρήσεις που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Οπως αναφέρει η ΟΕΒΕΜ, «ο Βουλευτής παράδωσε στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Αλεξιάδη Τρύφωνα το πλήρες υπόμνημα που διαμορφώθηκε από τις κοινές προτάσεις ΓΣΕΒΕΕ – ΟΕΒΕΜ και μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε κλιμάκιο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. Μαγνησίας, για την καταγραφή των προβλημάτων και τη διαπίστωση των άμεσων μέτρων που πρέπει να ληφθούν.

Ζητήθηκε να εξετάσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών με κατανόηση τα παραπάνω αιτήματα και να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για την ανακούφιση των επαγγελματιών της Σκοπέλου.

Ο κ. Μπαλλής επισήμανε ότι περιμένει τις προτάσεις της ΟΕΒΕΜ για τα προβλήματα στο Βιοτεχνικό Πάρκο Βόλου, πέραν όσων ήδη συζητήθηκαν, προκειμένου να τις προωθήσει στην αρμόδια Υφυπουργό Βιομηχανίας, κ. Θεοδώρα Τζάκρη».

Η Ομοσπονδία εκφράζει την ικανοποίησή της από τις ενέργειες του Βουλευτή, ενέργειες οι οποίες οδηγούν προς την κατεύθυνση εύρεσης λύσεων στους συναδέλφους της Σκοπέλου οι οποίοι έχουν πληγεί.

Ταυτόχρονα η Ομοσπονδία ανοίγει και το κεφάλαιο Βιοτεχνικό Πάρκο καθώς θα παρουσιαστούν τα προβλήματα που ταλανίζουν τα μέλη της που είναι εγκατεστημένοι εκεί και τις τελευταίες μέρες εξέφρασαν μια σειρά έντονων παραπόνων στην ΟΕΒΕΜ.

«Υποχρέωση και καθήκον της Ομοσπονδίας είναι η συλλογή, καταγραφή και παρουσίαση όλων των προβλημάτων των ΕΒΕ με ταυτόχρονη προσπάθεια λύσης αναφορικά σε μεγάλα ή μικρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη της.

Πλέον η πρωτοβουλία ανήκει στην κυβέρνηση, η οποία διαπίστωσε το μέγεθος των ζημιών της Σκοπέλου τόσο από την παρουσία του Πρωθυπουργού όσο και από την παρουσία κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης στο νησί» προσθέτει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου