ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Βοήθημα για απώλειες οικοσκευής

βοήθημα-για-απώλειες-οικοσκευής-280902

Συνεχίζεται η προσπάθεια καταγραφής των κατοίκων του νησιού που έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με την ολοσχερή καταστροφή της οικοσκευής, λόγω θεομηνίας, από το Δήμο Σκοπέλου. Ηδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων στο Δήμο, προκειμένου να λάβουν οι πληγέντες κάτοικοι του νησιού το βοήθημα των 586 ευρώ, για την άμεση κάλυψη των βιοτικών τους αναγκών, σύμφωνα με τις εξαγγελίες των μελών της κυβέρνησης, που επισκέφτηκαν το νησί. Στο μεταξύ, έχουν αναπτυχθεί συνεργασία και δράσεις αλληλεγγύης σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας και φορέων. Στο πλαίσιο αυτό, η Ελληνική Εταιρεία Διάσωσης Αττικής, έστειλε έξι κιβώτια με είδη ένδυσης, προκειμένου να διανεμηθούν σε ενήλικες και παιδιά της Σκοπέλου, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα μετά την κατακλυσμιαία βροχή που συμπαρέσυρε τα πάντα στο πέρασμά της.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

«Ο δήμος είναι αρμόδιος για το θέμα των οικοσκευών και τη συγκέντρωση των δικαιολογητικών για την παροχή του βοηθήματος των 586 ευρώ, στα άτομα τα οποία έχουν άμεσο πρόβλημα και στέγασης και διατροφής. Κατά συνέπεια, αυτή τη στιγμή είμαστε στο στάδιο της συγκέντρωσης αιτήσεων, για να εξετάσουμε ποιοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα, ώστε να λάβουν το συγκεκριμένο επίδομα» όπως ανέφερε ο δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Το συγκεκριμένο βοήθημα θα δοθεί από το υπουργείο Εργασίας, ενώ στο μεταξύ, οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου καταγράφουν τα αιτήματα που υποβάλλονται.

Δεκάδες προβλήματα αντιμετωπίζονται, παράλληλα, εκ των ενόντων και η τοπική κοινωνία, φίλοι και συγγενείς, συνδράμουν ή φιλοξενούν όσους έχουν μείνει κυριολεκτικά στο δρόμο μετά την επέλαση της άνευ προηγουμένου θεομηνίας.

Το έμψυχο δυναμικό του δήμου Σκοπέλου εργάζεται πυρετωδώς, προκειμένου να γίνει ο διαχωρισμός μεταξύ οικιών και επιχειρήσεων, ενώ ταυτόχρονα «συνεχίζεται έως και την ερχόμενη Παρασκευή η υποβολή των δικαιολογητικών, προκειμένου να λάβουν αποζημίωση, όσοι έχουν χάσει τα υπάρχοντά τους και φιλοξενούνται από συγγενείς» όπως υπογράμμισε ο κ. Ανδριώτης, Προϊστάμενος Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας στο Δήμο Σκοπέλου.

Συναντήσεις με υπουργούς

Εντείνονται, στο μεταξύ, οι προσπάθειες της δημοτικής αρχής για εξεύρεση λύσης στα δεκάδες προβλήματα που προκάλεσαν στο νησί τα ακραία καιρικά φαινόμενα της 22ας Σεπτεμβρίου. Η εξασφάλιση χρηματοδότησης για τις αποζημιώσεις των πληγέντων κατοίκων και επιχειρηματιών του νησιού και η αποκατάσταση των υποδομών, είναι τα θέματα που θα θέσει ο δήμαρχος Σκοπέλου, σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βασιλούδης, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα, έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους υπουργούς Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Δρίτσα, Υποδομών κ. Σπίρτζη, Εσωτερικών κ. Κουρουμπλή και το Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κασίμη, για την προώθηση θεμάτων του νησιού.

«Οι προσδοκίες μου, τόνισε ο κ. Βασιλούδης, είναι η πολιτεία να ανταποκριθεί στα δίκαια αιτήματα και των πληγέντων δημοτών μας και των επαγγελματιών καθώς επίσης και στην αποκατάσταση των δημοτικών υποδομών».

Κοινό αίτημα είναι οι παρεμβάσεις να έχουν ολοκληρωθεί έως τον προσεχή Απρίλιο, προκειμένου το νησί να είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους πρώτους τουρίστες της νέας σεζόν, με τις παρεμβάσεις στα τμήματα των λιμανιών της Σκοπέλου και του Αγνώντα που έχουν υποστεί ζημιές, να κατέχουν σημαντική θέση στα αιτήματα που έχουν υποβληθεί στην πολιτεία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου