ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Συνάντηση με τον Π. Κουρουμπλή

συνάντηση-με-τον-π-κουρουμπλή-282278

Συντονισμένες προσπάθειες προς την κατεύθυνση της επίλυσης των προβλημάτων τους, υλοποιούν οι επαγγελματίες της Σκοπέλου, οι οποίοι πρόκειται να συγκροτήσουν άμεσα Σύλλογο, επιδιώκοντας παράλληλα συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Π. Κουρουμπλή. Οι επαγγελματίες του νησιού που έχουν πληγεί από τη θεομηνία του προηγούμενου εικοσαημέρου, εντείνουν τις από κοινού προσπάθειες που καταβάλλουν, προκειμένου να λάβουν αποζημιώσεις από την πολιτεία. Ταυτόχρονα, όσοι δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, πληγέντες και μη, ενώνουν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας ενιαίος τοπικός φορέας, που θα προωθεί όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν, συντονισμένα.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής πληγέντων επιχειρηματιών και καταστηματαρχών Σκοπέλου, Γιώργος Σκλάβος, απέστειλε επιστολή στον υπουργό Εσωτερικών Π. Κουρουμπλή, ζητώντας κατ’ ιδίαν συνάντηση, προκειμένου να του εκθέσει τα προβλήματα που απασχολούν μεγάλο αριθμό επαγγελματιών του νησιού.

Στην ίδια επιστολή επισημαίνεται η «πρωτοφανής καταστροφή που βίωσε το νησί και οι κάτοικοί του, σε μια πολύ δύσκολη χρονική περίοδο οικονομικής ύφεσης και κοινωνικής εξαθλίωσης». Το αίτημα που διατυπώνεται στον κ. Κουρουμπλή, είναι συνάντηση «ώστε να σας εκφράσω τα αιτήματά μας και τα πάσης φύσεως προβλήματα που έχουν προκύψει από την καταστροφική θεομηνία η οποία έπληξε το νησί στις 22 Σεπτεμβρίου» όπως σημειώνει ο κ. Σκλάβος.

Ενημερωτικές πρωτοβουλίες

Οι μέχρι τώρα πρωτοβουλίες και τα βήματα που έχουν γίνει, αποτέλεσαν το επίκεντρο της ενημερωτικής συνάντησης που είχαν προχθές οι 180 πληγέντες του νησιού στην αίθουσα του «Ξενία» Σκοπέλου. Τα μέλη της πενταμελούς συντονιστικής επιτροπής ανέλυσαν στους πληγέντες συναδέλφους τους ποιες διαδικασίες έχουν γίνει σε επίπεδο συγκρότησης των φακέλων για τις αποζημιώσεις, ποιες πρωτοβουλίες έπονται και γενικότερα το ζήτημα των αποζημιώσεων, που απασχολεί τους πάντες.

Παράλληλα συλλέγονται τα δικαιολογητικά και οι φάκελοι των πληγέντων με την συνδρομή δικηγόρου και δύο υπαλλήλων του Επιμελητηρίου και της Περιφέρειας, προκειμένου να ολοκληρωθούν όλες οι απαιτούμενες διατυπώσεις και να είναι πλήρεις οι φάκελοι των πληγέντων, όσον αφορά το κόστος των ζημιών.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο κ. Σκλάβος επεσήμανε ότι «είχαμε ενημέρωση από την Περιφέρεια ότι οι φάκελοι είναι συγκεντρωμένοι και θα αποσταλούν στο υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να δοθεί το πρώτο επίδομα, το οποίο δίνεται από το Υπουργείο Εσωτερικών για κάθε θεομηνία. Ευελπιστούμε ότι θα μας δοθούν τα χρήματα την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε».

Ο προσπάθειες των πληγέντων θα συνεχιστούν έως ότι επιτευχθεί ο στόχος, η καταβολή, δηλαδή, των αποζημιώσεων, ενώ παράλληλα οι ίδιοι επαγγελματίες συγκροτούν τους φακέλους, προκειμένου να προχωρήσουν, κατόπιν, στην επόμενη διαδικασία.

«Οι επόμενες κινήσεις μας, θα καθοριστούν από τα γεγονότα, τις εξελίξεις και την απάντηση της κεντρικής διοίκησης» όπως υπογράμμισε ο κ. Σκλάβος, τονίζοντας παράλληλα ότι όλοι οι πληγέντες αναμένουν να καθοριστεί η ημερομηνία συνάντησης με τον υπουργό Εσωτερικών, προκειμένου να του εκθέσουν τα προβλήματά τους.

Πρόβλημα στέγασης

Πρωτοβουλία καταγραφής των κατοίκων της Σκοπέλου οι οποίοι αντιμετωπίζουν βιοποριστικό πρόβλημα στέγασης ή σίτισης, ανέλαβε η δημοτική αρχή του νησιού.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε τις προηγούμενες μέρες, ενημερώνει τους πολίτες που έχουν υποστεί εκτεταμένες ζημιές στην κύρια κατοικία τους (ιδιοκτησία ή ενοικιασμένη) από την έντονη βροχόπτωση στις 22-23 Σεπτεμβρίου και αντιμετωπίζουν βιοποριστικό πρόβλημα (στέγασης – σίτισης) να προσέλθουν στο Δημαρχείο (1ος όροφος – γραφείο γραμματείας, ώρες 08:00 – 15:00) και να καταθέσουν τα κάτωθι δικαιολογητικά μέχρι και την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου:

  • Αίτηση (έντυπο από το δήμο), υπεύθυνη δήλωση (έντυπο από το δήμο), Εκκαθαριστικό 2014, Ε1-Ε9 2014,
  • Φωτοαντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας,
  • Μισθωτήριο συμβόλαιο (σε περίπτωση ενοικίασης).
  • Βεβαίωση ένωσης πολυτέκνων (σε περίπτωση πολυτεκνίας).
  • Βεβαίωση ποσοστού αναπηρίας (σε περίπτωση αναπηρίας).
  • Λογαριασμό τραπέζης IBAN με πρώτο όνομα τον αιτούντα και εξουσιοδότηση (σε περίπτωση υποβολής αιτήσεως από άλλον).
  • Το τηλέφωνο επικοινωνίας για περισσότερες πληροφορίες είναι 2424350101.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου