ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Τη Σκόπελο επισκέφθηκε χθες ο κ. Τσίπρας

τη-σκόπελο-επισκέφθηκε-χθες-ο-κ-τσίπρα-285924

Δέσμευση αποκατάστασης των ζημιών

Την πρόθεση της άμεσης διευθέτησης των σοβαρών προβλημάτων που προκάλεσε στη Σκόπελο η θεομηνία εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την χθεσινή επίσκεψή του στο νησί, ενώ δεσμεύτηκε ενώπιον αιρετών και κατοίκων ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Παράλληλα, συναίνεσε υπέρ της παραμονής του τάγματος μηχανικού για δέκα επιπλέον μέρες στο νησί, προκειμένου να προχωρήσει το έργο αποκατάστασης των ζημιών. Ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε χθες το νησί με στρατιωτικό ελικόπτερο, στο οποίο επέβαιναν ο υπουργός επικρατείας κ. Παππάς, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Καμμένος και ο αρχηγός ΓΓΕΘΑ Ναύαρχος κ. Αποστολάκης. Στη διάρκεια της δίωρης παραμονής του, είδε από κοντά τις πληγείσες περιοχές και ενημερώθηκε για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί, ενώ παράλληλα οι πληγέντες του εξέθεσαν τα προβλήματά τους.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο πρωθυπουργός και τα μέλη της συνοδείας του έφτασαν με τρία στρατιωτικά ελικόπτερα στο νησί και προσγειώθηκαν στο στάδιο Επαμεινώνδας Πετραλιάς, αντί του ελικοδρομίου, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, σε διαφορετικούς χρόνους.

Τα μέλη της συνοδείας του πρωθυπουργού και οι άμεσοι συνεργάτες του έφτασαν γύρω στις 12 το μεσημέρι στο νησί, ενώ στις 3 το απόγευμα, έφτασαν, επίσης με στρατιωτικό ελικόπτερο, ο πρωθυπουργός, οι δύο υπουργοί και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Ο πρωθυπουργός χαιρέτησε τους Σκοπελίτες που είχαν συγκεντρωθεί στο χώρο προσγείωσης του ελικοπτέρου, αλλά και έξω από το δημαρχείο του νησιού, προκειμένου να του εκθέσουν τα προβλήματά τους, ενώ στη συνέχεια επισκέφτηκε τις πληγείσες περιοχές.

Συγκεκριμένα, το κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον πρωθυπουργό, επισκέφτηκε τις περιοχές που αντιμετωπίζουν πολύ σημαντικά προβλήματα, το Βαθύρεμα, τον Αγιο Ρηγινάκη και το τμήμα του λιμανιού της Σκοπέλου, που έχει καταστραφεί εντελώς. Παράλληλα, ενημερώθηκε από το δήμαρχο Σκοπέλου κ. Βασιλούδη, και τους συνεργάτες του, για το μέγεθος των ζημιών που προκάλεσε η θεομηνία, η οποία έπληξε το νησί.

Ο πρωθυπουργός και τα μέλη της συνοδείας του είδαν από κοντά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί και υποσχέθηκαν ότι θα συνδράμουν με κάθε δυνατό τρόπο την προσπάθεια αποκατάστασης των ζημιών και αποζημίωσης των πληγέντων.

Προηγουμένως, οι άμεσοι συνεργάτες του πρωθυπουργού, λίγη ώρα πριν από την άφιξή του στο νησί, επισκέφτηκαν τις περιοχές Πάνορμος, Στάφυλος, Αγνώντας, Βαθύρεμα και το Στάδιο Επαμεινώνδας Πετραλιάς, είδαν το μέγεθος της καταστροφής και το αποτύπωσαν φωτογραφικά, προκειμένου να διερευνηθούν οι πρωτοβουλίες που θα υλοποιηθούν προς όφελος της Σκοπέλου.

Συνάντηση με φορείς και κατοίκους

Τον πρωθυπουργό και τα μέλη της συνοδείας του υποδέχθηκαν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος κ. Πλωμαρίτης, εκπρόσωποι των τοπικών δυνάμεων, Αστυνομίας, Λιμεναρχείου, Πυροσβεστικής, ο επικεφαλής του τάγματος μηχανικού, ο οποίος ενημέρωσε τους εκπροσώπους της πολιτείας για την πορεία των προσπαθειών αποκατάστασης των ζημιών, αλλά και αρκετοί Σκοπελίτες.

Παράλληλα, πληγέντες κάτοικοι και επαγγελματίες του νησιού εξέθεσαν τα προβλήματά τους στον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα και στους υπουργούς κ.κ Καμμένο και Παππά, σκιαγραφώντας τη δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά τη σφοδρή νεροποντή, ενώ επανέλαβαν το αίτημα της αποζημίωσης από την πολιτεία.

Οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι του νησιού ανέφεραν στον πρωθυπουργό και το κυβερνητικό κλιμάκιο ότι εναποθέτουν πάνω τους τις ελπίδες τους για εξεύρεση λύσης στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Συγκινητική ήταν, εξάλλου, η συνομιλία που είχε ο κ. Καμμένος με τριμελή οικογένεια που έμεινε κυριολεκτικά στο δρόμο, λόγω της ζημιάς που υπέστη το σπίτι όπου διέμεναν και υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει προς την κατεύθυνση της αποκατάστασης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Ο πρωθυπουργός και τα μέλη της συνοδείας του είχαν την ευκαιρία να γευτούν την φιλοξενία των τοπικών φορέων και τοπικά εδέσματα που τους προσέφερε η δημοτική αρχή σε εστιατόριο που βρίσκεται στην παραλία, κοντά στο δημαρχείο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας ενθουσιάστηκε από την τυρόπιτα Σκοπέλου.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο αναχώρησε από τη Σκόπελο στις 4 περίπου το απόγευμα, ενώ λίγα λεπτά πριν, ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη δέσμευσή του, ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να βοηθήσει στην κατεύθυνση της αποκατάστασης των ζημιών και την ανακούφιση των πληγέντων δημοτών.

Ο πρωθυπουργός και οι δύο υπουργοί, υποσχέθηκαν ότι θα επανέλθουν στη Σκόπελο, προκειμένου να επισκεφθούν και πάλι το νησί, μετά την αποκατάσταση των ζημιών.

  • Διαβάστε ακόμη:

Καταστράφηκαν 180 επιχειρήσεις

Στις 528 ανέρχονται οι αιτήσεις για αποζημίωση που έχουν υποβληθεί συνολικά στο δήμο

Ζημιές 19,8 εκ. ευρώ στη Σκόπελο
Την αποκατάσταση των προβλημάτων και ειδικές ελαφρύνσεις ζητά με επιστολή του στον πρωθυπουργό ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Κοντά στους πληγέντες ο πρωθυπουργός
Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη χθεσινή επίσκεψη του κ. Τσίπρα στη Σκόπελο

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου