ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εισαγγελική παρέμβαση για τις ζημιές

εισαγγελική-παρέμβαση-για-τις-ζημιές-287021

Προκαταρκτική εξέταση για τη διερεύνηση τυχόν τεχνικών αστοχιών που οδήγησαν στην πρόκληση εκτεταμένων ζημιών με την καταστροφική πλημμύρα στις 21 Σεπτεμβρίου στη Σκόπελο, η οποία άφησε πίσω της εικόνες βιβλικής καταστροφής, διεξάγει η Εισαγγελία Βόλου ώστε να αποδοθούν εάν προκύπτουν ποινικές ευθύνες σε κάθε υπαίτιο.

Ενώ τρέχει η διαδικασία για την αποζημίωση των πληγέντων από τα ακραία καιρικά φαινόμενα αλλά και την αποκατάσταση των ζημιών, παράλληλα «τρέχει» και προκαταρκτική εξέταση με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου, Εισαγγελέως Ιωάννας Καντά.

Η πτώση 65 αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε τάφρο που άνοιξε στο πάρκινγκ με βάθος 20-30 μέτρων αλλά και στη θάλασσα θεωρείται ευτύχημα που δεν στοίχισε σε ανθρώπινες ζωές.

Το Λιμεναρχείο Σκοπέλου ανέθεσε σε δύτες το 24ωρο που ακολούθησε να ψάξουν στα αυτοκίνητα που βυθίστηκαν στη θάλασσα μήπως βρισκόταν μέσα κάποιος επιβάτης.

Η Εισαγγελία Βόλου ανέθεσε και βρίσκεται υπό πλήξη εξέλιξη έρευνα αν προκύπτουν ζημιές που προκλήθηκαν από κακοτεχνίες σε υποδομές της Σκοπέλου.

Ο δρόμος που βρήκαν τη διέξοδο τα ορμητικά νερά και παρέσυραν τα αυτοκίνητα ήταν παλαιότερα ρέμα, ενώ η είσοδος της γέφυρας είχε επιχωματωθεί.

Η προκαταρκτική έχει ήδη χρεωθεί σε εισαγγελέα και η συγκέντρωση των απαιτούμενων στοιχείων συνεχίζεται, ενώ στο φάκελο της υπόθεσης έχουν επισυναφθεί δημοσιεύματα του Τύπου.

Η επέκταση του λιμανιού και η δημιουργία του πάρκινγκ ολοκληρώθηκε εδώ και δεκαπέντε χρόνια. Ωστόσο, το λιμάνι της Σκοπέλου θεωρείται σύγχρονο έργο καθώς παρεμβάσεις ανάλογης έκτασης δεν γίνονται συχνά στους λιμένες των νησιών.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου