ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Πυρετώδεις προσπάθειες στη Σκόπελο ενόψει νέου κύματος κακοκαιρίας

πυρετώδεις-προσπάθειες-στη-σκόπελο-ε-287042

Μάχη με το χρόνο δίνουν τα κλιμάκια που έχουν αναλάβει το δύσκολο έργο της αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσε η θεομηνία, εν αναμονή έντονων καιρικών φαινομένων στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Η δυνατή βροχόπτωση που σημειώθηκε τις δύο προηγούμενες μέρες, δεν δημιούργησε, ευτυχώς, προβλήματα, καθώς ήταν άμεση η παρέμβαση των τοπικών δυνάμεων, στο πλαίσιο της κατάστασης επιφυλακής, που συνεχίζεται.

Το έμψυχο δυναμικό του Δήμου, με τη συνδρομή μηχανημάτων ιδιωτών, συνέχισε και χθες τις προσπάθειες καθαρισμού της κοίτης του αγωγού απορροής ομβρίων στην περιοχή του Αγίου Ρηγινάκη, που υπέστη τεράστιες καταστροφές, καθώς και φρεατίων, με τη συνδρομή της ΔΕΥΑ Σκοπέλου. Τρία μηχανήματα ιδιωτών εργάζονται ακατάπαυστα προκειμένου να απομακρυνθούν οι φερτές ύλες που κατέκλυσαν τον οχετό απορροής ομβρίων που διέρχεται από την περιοχή του Αγίου Ρηγινάκη, προκειμένου να μην επαναληφθεί το σκηνικό της καταστροφής, σε περίπτωση νέων ακραίων καιρικών φαινομένων.

Μηχανήματα της Πυροσβεστικής και των ανδρών της ΜΟΜΑ ενισχύουν την προσπάθεια, φροντίζοντας παράλληλα για τη διάνοιξη χειμάρρων, αγροτικών δρόμων και οδικών αρτηριών, για τη διευκόλυνση των κατοίκων του νησιού.

Διάνοιξη δρόμου

Μετά από πολλές προσπάθειες, και τη συνδρομή των μηχανημάτων ιδιωτών, άνοιξε τελικά δρόμος που είχε καταστεί απροσπέλαστος στην περιοχή του Αγίου Κωνταντίνου. Ο συγκεκριμένος δρόμος οδηγεί σε οικία τετραμελούς οικογένειας, που είχε αποκλειστεί από τον κεντρικό δρόμο και αναγκάζονταν γονείς και παιδιά να προσεγγίζουν τον κεντρικό δρόμο, περπατώντας.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η αντιδήμαρχος Μάχη Κούβαρη – Κλωνάρη, ανέφερε ότι η επιχείρηση ήταν δύσκολη, διότι λόγω των αλλεπάλληλων βροχοπτώσεων που ακολούθησαν μετά τη θεομηνία, είχαν καταστήσει εξαιρετικά δύσκολη την προσέγγιση των μηχανημάτων, τα οποία ολοκλήρωσαν, ωστόσο, με επιτυχία την προσπάθεια.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς οι προσπάθειες που καταβάλλονται, ενώ όπως επεσήμανε ο έτερος αντιδήμαρχος του νησιού Νίκος Τριανταφύλλου, «δεν σταματούμε τις προσπάθειες, με όλα τα διαθέσιμα μηχανήματα, το έμψυχο δυναμικό και τη συνδρομή ιδιωτών».

Η Πυροσβεστική

Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκεται ανά πάσα στιγμή το έμψυχο δυναμικό του Πυροσβεστικού Κλιμακίου της Σκοπέλου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί κάθε έκτακτη ανάγκη. Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκοπέλου, Πυραγός Ευάγγελος Καραμήντζας, ανέφερε ότι δεν σημειώθηκαν προβλήματα, ούτε κλήσεις για άντληση υδάτων από Σκοπελίτες, καθώς η δυνατή βροχόπτωση, που συνεχίστηκε και χθες, δεν δημιούργησε, ευτυχώς, περαιτέρω προβλήματα στο νησί.

Το κλίμα ετοιμότητας συνεχίζεται ανά πάσα στιγμή, ενώ όπως σημείωσε ο κ. Καραμήντζας, όλες οι δυνάμεις του νησιού βρίσκονται ανά πάσα στιγμή σε εγρήγορση, για την αντιμετώπιση κάθε έκτακτης ανάγκης.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου