ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αίτημα παραμονής της ΜΟΜΑ στον υπουργό Εθνικής Αμυνας

αίτημα-παραμονής-της-μομα-στον-υπουργ-287123

Το αίτημα της παραμονής του κλιμακίου της ΜΟΜΑ στη Σκόπελο, για διάστημα δύο περίπου εβδομάδων, θα θέσουν και πάλι οι επικεφαλής του Δήμου, στον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο, στο πλαίσιο της σημερινής επίσκεψής του στο νησί.

Ο κ. Καμμένος, ο οποίος αναμένεται να αφιχθεί σήμερα στις 5.30 μ.μ. στο ελικοδρόμιο του νησιού, θα επισκεφθεί όλα τα σημεία του νησιού που έχουν πληγεί, θα δει από κοντά τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει, χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των τοπικών δυνάμεων, με τη συνδρομή των ανδρών και των μηχανημάτων της ΜΟΜΑ και θα συζητήσει με τους τοπικούς φορείς και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.

Οι επικεφαλής του νησιού, θα θέσουν στον υπουργό τα αιτήματά τους, τα οποία περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή του Αγνώντα, χρηματοδότηση της σύνταξης μελέτης για το λιμάνι του Αγνώντα και των έργων αποκατάστασης της τεράστιας ζημιάς που έχει υποστεί, αποκατάσταση του τμήματος του λιμανιού της Σκοπέλου που έχει υποχωρήσει, καθώς επίσης και του τμήματος του δρόμου Αγνώντα – Πετράκη, που έχει καταστραφεί ολοσχερώς, κόβοντας κυριολεκτικά στα δύο το νησί.

Παράλληλα, όπως προαναφέρθηκε, οι επικεφαλής του Δήμου Σκοπέλου, θα θέσουν εκ νέου στον υπουργό το αίτημα παράτασης, για όσο διάστημα χρειαστεί, της παραμονής των ανδρών της ΜΟΜΑ στο νησί, καθώς σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, αναμένονταν να επιστρέψουν σήμερα στη βάση τους.

Φορείς και κάτοικοι του νησιού υπογραμμίζουν ότι «το έργο των μικτών ομάδων μηχανημάτων ανασυγκρότησης είναι πολύ σημαντικό», επισημαίνοντας ότι «είναι αποτελεσματικοί στο έργο που έχουν αναλάβει να φέρουν εις πέρας», ενώ παράλληλα «δίνουν κουράγιο στον τοπικό πληθυσμό, εμψυχώνοντας με πολύ ανθρωπιά, φορείς και κατοίκους, στις δύσκολες στιγμές που βιώνουν».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου