ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Παρέμβαση σε 189 κλήσεις

παρέμβαση-σε-189-κλήσεις-288173

Σε διαρκή εγρήγορση βρίσκεται το έμψυχο δυναμικό του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκοπέλου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι βροχοπτώσεις που αναμένονται, έχοντας παρέμβει μέχρι στιγμής σε 189 περιπτώσεις, σε διάστημα δύο περίπου εβδομάδων. Εμψυχο δυναμικό και μηχανήματα βρίσκονται σε επιφυλακή, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες, προκειμένου να αποκατασταθούν οι βαθιές πληγές που άνοιξη η θεομηνία, η οποία έπληξε το νησί πριν από δεκαπέντε περίπου ημέρες.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Στον απολογισμό δράσης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκοπέλου, καταγράφονται

95 συνολικά αντλήσεις υδάτων, 11 κοπές δέντρων, 11 διασώσεις ανθρώπων από τους οποίους οι 7 ήταν τραυματισμένοι, ένας καρδιοπαθής και δεκάδες ακόμη, οι οποίοι απεγκλωβίστηκαν κυρίως από αυτοκίνητα και οικίες, προκειμένου να μεταφερθούν κατόπιν σε ασφαλές σημείο.

Με τη συνδρομή της ίδιας υπηρεσίας απελευθερώθηκε η οπτική ίνα στο Λιμνονάρι, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος διακοπής των τηλεπικοινωνιών της Βορείου Ελλάδος, ενώ παράλληλα κατέστη δυνατή η ηλεκτροδότηση της περιοχής Αγία Μαρίνα όπου υπήρχε πρόβλημα πρόσβασης.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκοπέλου, Πυραγός Ευάγγελος Καραμήντζας, επεσήμανε ότι «ήταν καθοριστική η

συνδρομή στο έργο μας με δώδεκα πυροσβέστες και εξοπλισμό, οχήματα και αντλίες, καθώς επίσης και η αποστολή κλιμακίου πέντε αξιωματικών από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, οι οποίοι ανέλαβαν το έργο των αυτοψιών, χάρη στην άμεση παρέμβαση του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, Πύραρχου κ. Πόζογλου και του Περιφερειακού Διοικητή Θεσσαλίας, Αρχιπύραρχου κ. Μιχαλάκη».

Οι προσπάθειες αποκατάστασης των δεκάδων προβλημάτων τα οποία δημιουργήθηκαν στο νησί, συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, με το έμψυχο δυναμικό και τα διαθέσιμα μηχανήματα της υπηρεσίας να κινούνται σε διάφορες περιοχές της Σκοπέλου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί κάθε έκτακτη ανάγκη.

Στο μεταξύ, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σκοπέλου προβαίνει καθημερινά σε πλύση κεντρικών οδών και υποδομών (λιμάνι, Αντλιοστάσια) «χωρίς αυτό να είναι στα καθήκοντά μας, αλλά θέλοντας να δώσουμε μία «ανάσα» στη Σκόπελο και να συμβάλλουμε στο θέμα της προστασίας της Δημόσιας υγείας που ίσως να απειλείται από την ύπαρξη φερτών υλικών και λάσπης στους δρόμους μας» όπως επεσήμανε ο κ. Καραμήντζας.

Παράλληλα ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκοπέλου υπογράμμισε ότι είναι αναγκαία η συνδρομή όλων, προκειμένου να καταστεί λειτουργικό για τους κατοίκους. «Η αντιμετώπιση μιας τέτοιας κατάστασης δεν πρέπει και δεν μπορεί να είναι έργο ενός μόνο φορέα. Απαιτείται συνεργασία φορέων, υπηρεσιών και αλληλεγγύη των πολιτών και ευαισθησία προπαντός προς τον συνάνθρωπο που πλήγηκε. Μπορεί ο καθένας να συμβάλλει και να βοηθήσει στην παρούσα κατάσταση με πολλούς τρόπους όπως πολλοί συμπολίτες μας έχουν ήδη κάνει και εξακολουθούν να πράττουν» όπως ανέφερε ο ίδιος.

Κλείνοντας, ο κ. Καραμήντζας, τόνισε ότι «έχω κάθε λόγο να αισθάνομαι περήφανος για το προσωπικό του μικρού μας κλιμακίου και η αναγνώριση του έργου μας από όλους τους φορείς του νησιού, την πολιτική και τη φυσική ηγεσία του Σώματος διά στόματος των υπουργών και του Αρχηγού του Π.Σ είναι για εμάς μια ηθική ικανοποίηση. Ομως η μεγαλύτερη ικανοποίηση για εμάς τους πυροσβέστες είναι ο καλός λόγος και η αγάπη που εισπράξαμε και εισπράττουμε καθημερινά από τον απλό πολίτη της Σκοπέλου στις γειτονιές, στα σπίτια, στις επιχειρήσεις και όπου αλλού προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου