ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Νεροποντή στη Σκόπελο

νεροποντή-στη-σκόπελο-288708

Επί ποδός τέθηκαν οι κάτοικοι και οι φορείς της Σκοπέλου, οι οποίοι παρακολουθούσαν με έκδηλη ανησυχία τη δυνατή νεροποντή που ξέσπασε γύρω στις 9 το βράδυ καθώς συνοδεύονταν από αστραπές και βροντές και διήρκεσε μιάμιση, τουλάχιστον ώρα.

Το κλίμα ετοιμότητας που συνεχίζεται δεκαπέντε μέρες μετά τη θεομηνία που προκάλεσε βιβλική καταστροφή στο νησί, είχε ως αποτέλεσμα την άμεση κινητοποίηση όλων των διαθέσιμων μηχανημάτων και του έμψυχου δυναμικού του νησιού, προκειμένου να αποτραπούν ενδεχόμενα προβλήματα.

Ανδρες και οχήματα του πυροσβεστικού κλιμακίου της Σκοπέλου βρέθηκαν σε διάφορα σημεία του νησιού, στη χώρα της Σκοπέλου, στον Πάνορμο, το Στάφυλο και τον Αγνώντα, προκειμένου να παρέμβουν άμεσα σε κάθε ενδεχόμενο πρόβλημα.

Στο μεταξύ, το προσωπικό και τα μηχανήματα του Δήμου Σκοπέλου, με τη συνδρομή ιδιωτών και εθελοντών, ακολούθησαν ανάλογες κατευθύνσεις, για την αποφυγή περαιτέρω προβλημάτων.

Μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν είχαν καταγραφεί κλήσεις στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Σκοπέλου, ενώ δημοτικοί σύμβουλοι και κάτοικοι του νησιού κινήθηκαν επίσης προς κάθε κατεύθυνση για τον εντοπισμό τυχόν ζημιών, προβλημάτων ή μεταφοράς φερτών υλών πάνω στο οδόστρωμα.

Σε επιφυλακή, βρίσκονταν παράλληλα το Λιμεναρχείο, η Αστυνομία, το κλιμάκιο της ΜΟΜΑ και όλο το έμψυχο δυναμικό του νησιού, για κάθε ενδεχόμενο.

Η δυνατή βροχόπτωση σημειώθηκε σχεδόν παράλληλα στη Σκιάθο, τη Σκόπελο και την Αλόννησο και είχε διάρκεια δυο περίπου ωρών.

Οπως ανέφερε η αντιδήμαρχος Σκοπέλου Μάχη Κλωνάρη «με το πρώτο φως της μέρας θα ελέγξουμε τους αγροτικούς δρόμους και το οδικό δίκτυο του νησιού για τυχόν προβλήματα ή μεταφορά φερτών υλών στο οδόστρωμα».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου