ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ιδρυση φορέα για τις αποζημιώσεις

ιδρυση-φορέα-για-τις-αποζημιώσεις-289639

Αμέριστη συμπαράσταση και αρωγή στον αγώνα που ξεκινούν οι πληγέντες από την κακοκαιρία επιχειρηματίες της Σκοπέλου, προτίθεται να προσφέρει το Επιμελητήριο Μαγνησίας, το οποίο έστειλε κλιμάκιο το περασμένο Σαββατοκύριακο στο νησί που συμμετείχε στην ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε ο δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης.

Το κλιμάκιο είδε την τεράστια καταστροφή που προκάλεσαν οι πρόσφατες σφοδρές βροχοπτώσεις και συζήτησε με τους επιχειρηματίες και τους εμπόρους για τα προβλήματα, καθώς πάνω από 50 επιχειρήσεις υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Μετά την εξέταση των ζημιών το Επιμελητήριο αποφάσισε να ενισχύει οικονομικά τη σύσταση του φορέα που θα δημιουργηθεί για την προώθηση των αιτημάτων των πληγέντων και την κατάρτιση των σχετικών φακέλων.

Το κλιμάκιο του Επιμελητηρίου, αποτελούταν από τον Πρόεδρο κ. Αριστοτέλη Μπασδάνη, το μέλος του Δ.Σ. και πρόεδρο της ΟΕΒΕΜ κ. Γρηγόρη Μαντά και την οικονομική Επόπτρια κ. Ευδοκία Καπούλα. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας δεσμεύτηκε να στείλει εκ νέου κλιμάκιο στη Σκόπελο, προκειμένου να καταγράψει τις ζημιές και να βοηθήσει στην σύνταξη φακέλων, αιτήσεων κλπ.

Σύμφωνα με το Επιμελητήριο, η σύσκεψη αποφάσισε τη σύσταση ενός Φορέα που θα αναλάβει την συγκέντρωση και την αυτεπάγγελτη αναζήτηση εγγράφων και δικαιολογητικών που θα πρέπει να κατατεθούν προς τις αρμόδιες υπηρεσίες. Η σύσταση του Φορέα αυτού θα έχει αποκλειστικό σκοπό και συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα για την στήριξη των πληγεισών επιχειρήσεων, ενώ θα απαρτίζεται από μέλη της συντονιστικής Επιτροπής πληγέντων επιχειρηματιών και θα έχει την οικονομική στήριξη του Επιμελητηρίου. Θα πρέπει να σημειωθεί πως ήδη έχει συσταθεί μία προσωρινή συντονιστική επιτροπή.

Κατά τη διάρκειά της τέθηκε σειρά προτάσεων και λήφθηκαν αποφάσεις για τις ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν στο εξής, ούτως ώστε να δοθούν το συντομότερο δυνατό οι αποζημιώσεις, όχι μόνο από την Πολιτεία, αλλά εάν είναι δυνατόν ακόμη και από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Ιδιαίτερα τονίστηκε, ότι θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε να υπάρξει άμεση χρηματοδότηση προς τους πληγέντες επιχειρηματίες από το ευρωπαϊκό κοινωνικό ταμείο, για να καταφέρουν κι εκείνοι με την σειρά τους να ανακάμψουν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου