ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Μέτρα για τους πληγέντες και αντιπλημμυρικά έργα

μέτρα-για-τους-πληγέντες-και-αντιπλημ-294286

Τη λήψη άμεσων μέτρων για την ανακούφιση των πληγέντων της Σκοπέλου ζήτησαν με παρέμβασή τους στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 30ης Σεπτεμβρίου, οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Βαγγέλης Μπούτας, Γιώργος Λούμας και Αστέρης Χαλάτσης.

Οι παραπάνω σύμβουλοι στάθηκαν ιδιαίτερα στις πρόσφατες πλημμύρες που σημειώθηκαν πρόσφατα στη Σκόπελο και στις πολύ μεγάλες καταστροφές που ακολούθησαν, τονίζοντας ότι: «Δεν μπορεί πλέον να αποτελεί δικαιολογία, η επίκληση των «ακραίων καιρικών φαινομένων».

Οι ίδιοι σύμβουλοι επέρριψαν ευθύνες στην κυβέρνηση, τους αρμόδιους κρατικούς φορείς και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, επισημαίνοντας ότι «ενώ γνωρίζουν με λεπτομέρειες την όξυνση του προβλήματος και τον επείγοντα χαρακτήρα των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, εφαρμόζουν και στηρίζουν πολιτικές που χρηματοδοτούν με ευρωπαϊκά κονδύλια πανάκριβα έργα βιτρίνας και όχι τα αναγκαία για την προστασία του περιβάλλοντος και τη ζωή του λαού επιστημονικά έργα και υποδομές».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση, καλεί την περιφέρεια Θεσσαλίας «να πάρει πρωτοβουλίες προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για έκτακτη ενίσχυση για τις άμεσες ανάγκες των πληγέντων. Να γίνει καταγραφή, άμεση αποζημίωση για την αποκατάσταση των ζημιών για τις κατοικίες και μικρές επιχειρήσεις.

Πάγωμα των χρεών σε εφορία, ΟΑΕΕ, τράπεζες χωρίς προσαυξήσεις και τόκους για τους πληγέντες. Να σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης. Να εφαρμοστεί απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για τους πληγέντες και κατάργηση του «απαράδεκτου», όπως σημειώνουν, ΕΝΦΙΑ».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου