ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Τραπεζικός λογαριασμός για τη Σκόπελο

τραπεζικός-λογαριασμός-για-τη-σκόπελ-294319

Η επίλυση των προβλημάτων και η αποκατάσταση των ζημιών που έχουν υποστεί οι βασικές υποδομές είναι το αίτημα που προτάσσουν από κοινού τα μέλη της Ενωσης Ξενοδόχων της Σκοπέλου, τα οποία προχωρούν άμεσα στο άνοιγμα Τραπεζικού λογαριασμού. Στόχος της παραπάνω πρωτοβουλίας είναι να ενισχυθεί ο Δήμος και η κοινή προσπάθεια ανασυγκρότησης της Σκοπέλου, με τη συνδρομή των τοπικών δυνάμεων, των ομογενών αλλά και των ένθερμων φίλων του νησιού. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί, θα διατεθεί για την αποκατάσταση των πληγών που προκάλεσε η πρόσφατη θεομηνία στο οδικό δίκτυο, σε τμήμα του λιμανιού της Σκοπέλου που βρίσκεται παραπλεύρως του σημείου προσέγγισης των πλοίων, των flying cat και των δελφινιών, καθώς και στο λιμάνι του Αγνώντα.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Οι ξενοδόχοι της Σκοπέλου σηκώνουν για μια ακόμη φορά τα μανίκια και θέτουν εαυτούς στη διάθεση Δήμου και φορέων, προκειμένου να βρεθεί λύση στα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν το νησί. Οι επαγγελματίες που ασχολούνται με τον τουρισμό, ενώνουν τις δυνάμεις τους, προτάσσοντας το καλό του νησιού που προσπαθεί να κλείσει τις πληγές, τις οποίες άνοιξε η θεομηνία των προηγούμενων ημερών.

Ο Τραπεζικός λογαριασμός που πρόκειται να ανοιχτεί την ερχόμενη εβδομάδα, αποτελεί συμβολική κίνηση ευαισθητοποίησης, προκειμένου «να συγκεντρωθεί το ποσό που απαιτείται, για να αποκατασταθούν τα έργα υποδομής και να αλλάξει η όψη του νησιού» όπως δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Μαίρη Διαμάντη, πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων της Σκοπέλου. Παράλληλα η πρόεδρος των ξενοδόχων του νησιού υπογράμμισε ότι «πρέπει να αποκατασταθεί άμεσα το πρόβλημα και απευθύνουμε έκκληση στο κράτος να μας συνδράμει, διότι η εικόνα του νησιού έχει άμεσο αντίκτυπο στον τουρισμό».

Πρόθεση των ξενοδόχων του νησιού, οι οποίοι πρωτοστατούν, σημειωτέον, σε δεκάδες εθελοντικές πρωτοβουλίες, είναι να πραγματοποιηθούν από κοινού με το Δήμο συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς υποδομών και τουρισμού, προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα του νησιού και να δοθούν άμεσα λύσεις.

Ενα ακόμη πεδίο που απασχολεί τους ξενοδόχους είναι η δυναμική προβολή του νησιού στο εξωτερικό και στο πλαίσιο αυτό, αναζητείται κοινή γραμμή πλεύσης, τόσο με την Επιτροπή Τουριστικής Προβολής, τους αρμόδιους φορείς και, κυρίως, το υπουργείο Τουρισμού.
«Επιθυμία μας είναι να κινηθούμε συντονισμένα, με το δήμο και τους φορείς, για να πετύχουμε τους στόχους μας, συνδράμοντας παράλληλα τους συναδέλφους μας που έχουν υποστεί ζημιές, προκειμένου να θεσπιστούν ρυθμίσεις και ειδικά μέτρα που θα τους ελαφρύνουν από το οικονομικό βάρος της καταστροφής που έχουν υποστεί οι επιχειρήσεις τους» υπογράμμισε η κ. Διαμάντη.

Πανελλήνιο ενδιαφέρον

Κοντά στους πληγέντες συναδέλφους τους βρίσκονται παράλληλα τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, που έκαναν παρέμβαση, προκειμένου να μην εφαρμοστεί η αύξηση του ΦΠΑ σε νησιά που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της Σκοπέλου. Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Κώστας Λεβέντης, υπογράμμισε ότι «προσπαθούμε τμηματικά να δούμε τι θα γίνει με τα μικρά νησιά και ποιες πρωτοβουλίες θα υλοποιήσουμε για περαιτέρω στήριξη. Στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο θα εξετάσουμε τις επόμενες κινήσεις μας για περαιτέρω στήριξη των νησιωτικών περιοχών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, και στο συγκεκριμένο πρόγραμμα εντάσσεται και η Σκόπελος».

Στον τουριστικό χάρτη

Βασικό μέλημα της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης της Σκοπέλου είναι να διατηρηθεί στον τουριστικό χάρτη η Σκόπελος, και να ενταθούν οι προσπάθειες προβολής του νησιού, με τη συνδρομή των τοπικών φορέων, της περιφέρειας και κυρίως του Υπουργείου Τουρισμού. «Είμαστε ήδη σε επαφή με όλους τους αρμόδιους φορείς, διερευνώντας παράλληλα το πεδίο της εντονότερης προβολής του νησιού» επεσήμανε ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής της Σκοπέλου, Μάκης Περδικάρης.

Ο ίδιος σημείωσε παράλληλα ότι η συγκεκριμένη χρονική συγκυρία είναι πολύ δύσκολη για τη Σκόπελο «αλλά, τόνισε, το σημαντικότερο είναι να αντιληφθεί ο κόσμος ότι οι υποδομές λειτουργούν έστω και με κάποιες δυσκολίες, ενώ οι ζημιές που έχουν υποστεί ορισμένες παραλίες από τη φύση, η ίδια η φύση θα τις επουλώσει, όπως τις επουλώνει κάθε φορά».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου