ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Δυνάμεις σε ετοιμότητα

δυνάμεις-σε-ετοιμότητα-299824

Προσωπικό και μηχανήματα κινούνται σε όλο το μήκος της Σκοπέλου

Σε διαρκή ετοιμότητα βρίσκονται οι δυνάμεις της Σκοπέλου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί κάθε έκτακτη ανάγκη. Η βροχόπτωση που σημειώθηκε χθες στη Σκόπελο κινητοποίησε άμεσα τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής, οι οποίες, σύμφωνα με το σχέδιο δράσης κινήθηκαν προς κάθε πληγείσα περιοχή, για κάθε ενδεχόμενο.

Τα μηχανήματα και το έμψυχο δυναμικό του Δήμου συνεχίζουν, παράλληλα, τις προσπάθειες αποκατάστασης των πληγών που έχουν προκληθεί στο νησί, από κοινού με τη ΜΟΜΑ και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, με επιπλέον εφόδιο τον εξοπλισμό που διέθεσαν οι δήμοι Βόλου, Σκιάθου και Αλοννήσου.

Η χθεσινή βροχόπτωση δεν ήταν έντονη, ενώ όπως δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης «η βροχόπτωση αποτελεί εμπόδιο για την εκτέλεση διαφόρων εργασιών αλλά βρισκόμαστε πάντα σε επιφυλακή και τα μηχανήματα που έχουμε στη διάθεσή μας, είναι διασπαρμένα σε όλα τα σημεία που έχουν πρόβλημα».

Στο μεταξύ, μακραίνει διαρκώς ο κατάλογος των αιτημάτων που υποβάλλονται για αυτοψίες, καθώς ολοένα και περισσότεροι κάτοικοι του νησιού ζητούν τη συνδρομή των ειδικών. Παράλληλα έχουν συγκροτηθεί συνεργεία υποδοχής των κατοίκων του νησιού που προσέρχονται στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Σκοπέλου, για τον ίδιο λόγο.

Το κλιμάκιο της ΜΟΜΑ, άνδρες και μηχανήματα συνεχίζουν, στο μεταξύ, το έργο αποκατάστασης των ζημιών, σε κάθε πληγείσα περιοχή. Χθες κλιμάκιο της ΜΟΜΑ βρέθηκε στην παραλία Καστάνη, η οποία έχει επίσης υποστεί πολύ μεγάλες ζημιές λόγω της θεομηνίας που έπληξε το νησί. Σε συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής του ίδιου κλιμακίου ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκοπέλου, Πυραγός κ. Καραμήντζας, επεσήμανε την ανάγκη διευθέτησης των προβλημάτων που έχουν προκληθεί στο δασικό οδικό δίκτυο του νησιού, προκειμένου να καθίσταται ανά πάσα στιγμή δυνατή η πρόσβαση των δυνάμεων πυρόσβεσης, όπου παραστεί ανάγκη.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου