ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Απομακρύνουν απορρίμματα απ’ τους δρόμους

απομακρύνουν-απορρίμματα-απ-τους-δρ-301615

Με συντονισμένες ενέργειες και τη συνδρομή μηχανημάτων μεταφέρονται άχρηστα αντικείμενα στο ΧΥΤΑ Σκοπέλου

Σε εξέλιξη βρίσκεται το επίπονο έργο της απομάκρυνσης δεκάδων άχρηστων αντικειμένων και υλικών (χώμα, λάσπη, φερτές ύλες) αλλά και των υπολειμμάτων τροφίμων από εστιατόρια και καταστήματα της Σκοπέλου, τα οποία συμπαρέσυρε στο διάβα του το ορμητικό τσουνάμι της πρόσφατης θεομηνίας. Το έμψυχο δυναμικό του δήμου Σκοπέλου, με τη συνδρομή εθελοντών και μηχανημάτων, καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να προστατευτεί η δημόσια υγεία, αλλά και να αποκατασταθεί, ταυτόχρονα, η πρότερη εικόνα, πριν την καταστροφική «επέλαση» της θεομηνίας που έπληξε το νησί.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Τα συνεργεία της ΜΟΜΑ, του δήμου και ιδιωτών συνέχιζαν και χθες τις παρεμβάσεις αποκατάστασης της βατότητας στους δρόμους του νησιού. Η συγκοινωνία των λεωφορείων προς Γλώσσα αποκαταστάθηκε, ενώ παράλληλα άρχισαν να λειτουργούν και πάλι από χθες τα σχολεία του νησιού.

Μπάζα και φερτές ύλες που είχαν καλύψει τους δρόμους του νησιού μεταφέρονται εκτός του οδοστρώματος, ενώ παράλληλα αποκαθίσταται η βατότητα στους αγροτικούς δρόμους, που είχαν καταστεί απροσπέλαστοι.

Το σύνολο του έμψυχου δυναμικού της υπηρεσίας καθαριότητας, με τη συνδρομή μηχανημάτων από τους Δήμους Σκιάθου και Αλοννήσου, πενταμηνιτών και ιδιωτών, κινούνται προς κάθε κατεύθυνση, απομακρύνοντας απορρίμματα από τους δρόμους, ακατάλληλα πλέον τρόφιμα από επιχειρήσεις «τα οποία ελλοχεύουν κινδύνους για τη δημόσια υγεία, αν παραμείνουν πλέον στο δρόμο» όπως δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης. Παράλληλα ο κ. Βασιλούδης επισήμανε ότι «η διαδικασία της αποκατάστασης του νησιού είναι χρονοβόρα και θα διαρκέσει μεγάλο διάστημα».

Τα μηχανήματα που βρίσκονται στο νησί, κινήθηκαν χθες προς την περιοχή Βαθύρεμα, αφενός για να αποκαταστήσουν τους δρόμους και αφετέρου για να εξασφαλιστεί η πρόσβαση στο λιμάνι.

Συνάντηση στο Δήμο

Στο μεταξύ, συγκέντρωση των δημοτικών συμβούλων πραγματοποιήθηκε χθες στο Δήμο Σκοπέλου. Στη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ενημερώθηκαν από το δήμαρχο Σκοπέλου για την πρόοδο των ενεργειών

που έχουν γίνει, τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί για έκτακτη ανάγκη και για την διαδικασία οριοθέτησης των πληγεισών περιοχών. Παράλληλα ο κάθε σύμβουλος ανέπτυξε τις θέσεις του, υποδεικνύοντας τα σημεία στα οποία πρέπει να δοθεί έμφαση, ενώ όλες οι απόψεις κινήθηκαν προς την κατεύθυνση της άμεσης οικονομικής ενίσχυσης των περιοχών που έχουν πληγεί.

Το έμψυχο δυναμικό του Δήμου βρίσκεται επί ποδός νυχθημερόν, με τη συνδρομή δεκάδων ανδρών. Εκ μέρους όλων των κατοίκων του νησιού, ο δήμαρχος Σκοπέλου απευθύνει θερμές ευχαριστίες «σε όλους τους εκπροσώπους του Τεχνικού Κόσμου που συνέδραμαν τις υπηρεσίες του Δήμου αλλά και όσους δημότες χρειάστηκαν τη βοήθειά τους». Ιδιαίτερη αναφορά κάνει ο κ. Βασιλούδης «στα χαλκέντερα στελέχη – μηχανικούς της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, οι οποίοι πραγματικά υπερέβαλαν εαυτόν στην προσπάθειά τους να απαλυνθούν οι καταστροφικές, για τους Σκοπελίτες, συνέπειες της θεομηνίας, εργαζόμενοι αγόγγυστα από το πρώτο φως της ημέρας έως αργά το βράδυ, για την καταγραφή των ζημιών και την αντιμετώπιση των προβλημάτων».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου