ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Πεντακόσιες αιτήσεις από οικίες και επιχειρήσεις για αυτοψία

πεντακόσιες-αιτήσεις-από-οικίες-και-ε-301828

Περισσότερες από 400 αιτήσεις για αυτοψία καταγράφηκαν από οικίες και 100 περίπου από επιχειρήσεις της Σκοπέλου.

Συγκλονιστική είναι η εικόνα που περιέγραψε ο μηχανικός Νίκος Χατζηνικολάου, ο οποίος συνέδραμε ως εθελοντής το έργο του ΤΕΕ Μαγνησίας, σε επίπεδο καταγραφής αλλά και αποκατάστασης των «πληγών» που άνοιξε στο νησί, η κατακλυσμιαία νεροποντή της προηγούμενης εβδομάδας.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο κ. Χατζηνικολάου υπογράμμισε ότι οι αγροτικοί δρόμοι έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά, ομοίως και το επαρχιακό δίκτυο, το οποίο έχει πληγεί σε απόσταση 10 περίπου χιλιομέτρων από τη Σκόπελο και έχει αποκοπεί σε ορισμένα σημεία. Ο μηχανικός που έθεσε εαυτόν στη διάθεση των αρμοδίων, συνδράμοντας την εθελοντική προσπάθεια του ΤΕΕ Μαγνησίας, τόνισε ότι:

«Τα σημεία που έχουν πληγεί, πρέπει να αποκατασταθούν άμεσα και παράλληλα να βοηθηθούν οι ιδιώτες και οι επιχειρήσεις που έχουν υποστεί πολύ μεγάλη ζημιά, καθώς ορισμένοι δεν μπορούν να θέσουν σε λειτουργία τις επιχειρήσεις τους, αν δεν λάβουν προηγουμένως αποζημίωση από το κράτος. Ολοι πρέπει να σκύψουν πάνω από τα προβλήματα του νησιού, προκειμένου να αποκατασταθούν τα προβλήματα και να ξαναβρεί και πάλι το ρυθμό του».

220 αυτοψίες σε χρόνο – ρεκόρ

Συρρέουν κάτοικοι του νησιού στην Πυροσβεστική για να λάβουν τη σχετική βεβαίωση

Περισσότερες από 220 αυτοψίες πραγματοποιήθηκαν σε χρόνο ρεκόρ, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, δύο μόλις μέρες, αφότου σημειώθηκαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα που προκάλεσαν βιβλική καταστροφή στη Σκόπελο.

Συγκεκριμένα, κλιμάκιο πέντε αξιωματικών από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, οι οποίοι έσπευσαν στη Σκόπελο για να ενισχύσουν το έργο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου της Σκοπέλου, ανέλαβαν το έργο της αυτοψίας, κυριολεκτικά πόρτα – πόρτα, σε περισσότερα από 220 σπίτια, σε διάστημα τριών μόλις ημερών.

Στο μεταξύ, δεκάδες κάτοικοι του νησιού απευθύνθηκαν χθες στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Σκοπέλου, καταθέτοντας αιτήσεις και τα σχετικά δικαιολογητικά, προκειμένου να λάβουν βεβαίωση σχετικά με την αυτοψία που διενεργήθηκε σε οικίες και επιχειρήσεις. «Η αίτηση υποβάλλεται στην υπηρεσία μας, προκειμένου να λάβουν βεβαίωση οι αιτούντες, ότι μετά την αυτοψία που διενεργήσαμε, διαπιστώθηκαν προβλήματα» επεσήμανε ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκοπέλου, Πυραγός Ευάγγελος Καραμήντζας, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Το σχέδιο ετοιμότητας και διασποράς των διαθέσιμων πυροσβεστικών δυνάμεων και μηχανημάτων που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο νησί συνεχίζεται, προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα κάθε έκτακτη ανάγκη. Το ίδιο σχέδιο εφαρμόστηκε και στη διάρκεια της βροχόπτωσης που σημειώθηκε προχθές στο νησί, χωρίς, ευτυχώς, να προστεθούν νέα προβλήματα στα ήδη υπάρχοντα.

Παράλληλα το κλιμάκιο της ΜΟΜΑ με επικεφαλής τον Ταξίαρχο κ. Βλαχούλη, τα μηχανήματα του Δήμου Σκοπέλου, και ιδιωτών, συνεχίζουν τις αδιάκοπες προσπάθειες αποκατάστασης των πληγών που άνοιξε η θεομηνία των προηγούμενων ημερών.

Τα πολυμελή συνεργεία κινούνται σε κάθε γωνιά που έχει πληγεί, Πάνορμο, Στάφυλο, Αγνώντα, Λιμνονάρι και Σκόπελο, αποκαθιστώντας δεκάδες σημεία που έχουν καταστεί απροσπέλαστα, προκειμένου να αποκατασταθεί σταδιακά η καθημερινή λειτουργία του νησιού.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου