ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ναυτικό Μουσείο

ναυτικό-μουσείο-367735

Πόλος έλξης πολυάριθμων επισκεπτών είναι το Ναυτικό Μουσείο της Σκιάθου, το οποίο αναδεικνύει τη μακρόχρονη ναυτική ιστορία και παράδοση της Σκιάθου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης ναυτικής παράδοσης πραγματοποιήθηκαν με κάθε επισημότητα, παρουσία πλήθους κόσμου, στο πολιτιστικό κέντρο Μπούρτζι του νησιού. Η συγκεκριμένη έκθεση αποτελεί στην ουσία τον προπομπό της μόνιμης λειτουργίας του ναυτικού μουσείου Σκιάθου, το οποίο αποτελεί αίτημα ετών για τους ναυτικούς.

Στη διάρκεια της ομιλία του, ο Γιάννης Παρίσης, συνταξιούχος πλοίαρχος Ε.Ν. και πρόεδρος του συλλόγου συνταξιούχων ναυτικών Σκιάθο, περιέγραψε τη μακροχρόνια προσπάθεια του συλλόγου συνταξιούχων ναυτικών για τη δημιουργία της έκθεσης, ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν σε αυτόν το στόχο και αφιέρωσε την έκθεση σε όλους τους Σκιαθίτες ναυτικούς.

Επειτα τη σκυτάλη πήρε ο καλλιτέχνης Αντώνης Μιτζέλος ο οποίος αφού ευχήθηκε με τη σειρά του η έκθεση να έχει την αναγνώριση που της αξίζει, στη συνέχεια με ρεσιτάλ κλασσικής κιθάρας μάγεψε το κοινό.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι επισκέφτηκαν την αίθουσα της έκθεσης όπου φιλοξενούνται τεκμήρια με θέμα δύο αιώνες ναυπηγικής και ναυτικής ιστορίας της Σκιάθου. Οσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση σχημάτισαν τις καλύτερες εντυπώσεις τονίζοντας το πόσο είχε πραγματικά ανάγκη ο τόπος τη συγκεκριμένη έκθεση διότι εξιστορεί και περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο τη ναυτική ιστορία της Σκιάθου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου