ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ξέμεινε από… χαρτί υγείας το αεροδρόμιο Σκιάθου

ξέμεινε-από-χαρτί-υγείας-το-αεροδρόμ-369383

Στην αιχμή της τουριστικής σεζόν, η Ενωση Ξενοδόχων και επιχειρηματίες συνδράμουν στην κάλυψη των λειτουργικών αναγκών

Σημαντικές ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης παρατηρούνται στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, στην αιχμή της τουριστικής σεζόν, με τους επιχειρηματίες και την Ενωση Ξενοδόχων Σκιάθου να συνδράμουν στον εφοδιασμό με χαρτί υγείας και καθαριστικά.

Το διεθνές αεροδρόμιο που συγκαταλέγεται μεταξύ των δεκατεσσάρων που παραχωρούνται στην κοινοπραξία Fraport και Slentel και υποδέχεται δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες στη διάρκεια του καλοκαιριού, στερείται ακόμη και τα αναγκαία, λόγω της ανεπαρκούς κρατικής χρηματοδότησης, που καθιστά εξαιρετικά δύσκολο ακόμη και τον εφοδιασμό με χαρτί υγείας.

Το πρόβλημα που παρουσιάστηκε από τις αρχές της φετινής σεζόν, κινητοποίησε άμεσα τον επιχειρηματικό κόσμο του νησιού, προκειμένου να καλυφθούν εκ των ενόντων τα κενά που δημιουργούνται λόγω της ελλιπούς κρατικής χρηματοδότησης.

Από την αρχή της σεζόν μέχρι σήμερα, οι επιχειρηματίες του νησιού εφοδιάζουν το αεροδρόμιο κάθε φορά που παρίσταται ανάγκη, για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των χιλιάδων τουριστών.

Η Ενωση Ξενοδόχων Σκιάθου αλλά και επιχειρηματίες του νησιού συνδράμουν εκ των ενόντων την προσπάθεια κάλυψης των αναγκών που υπάρχουν, συμβάλλοντας παράλληλα στην αναβάθμιση των υποδομών, όταν απαιτείται, δεδομένου ότι το αεροδρόμιο αποτελεί βασική πύλη εισόδου και εξόδου του νησιού.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ενωση Ξενοδόχων Σκιάθου υπογραμμίζεται ότι: «Η Ενωση Ξενοδόχων ανταποκρίνεται στις ανάγκες του αεροδρομίου της Σκιάθου. Μετά από ανάγκη που εκδηλώθηκε για ελλείψεις στο αεροδρόμιο, η Ε.Ξ. ανέλαβε να καλύψει όλα τα έξοδα και τον εφοδιασμό του αεροδρομίου με χαρτί υγείας».

Υπενθυμίζεται παράλληλα από τον πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων του νησιού ότι «πριν τη λειτουργία του αεροδρομίου για την καλοκαιρινή περίοδο η Ενωση με τρεις εργάτες και σε συνεργασία με άλλους φορείς της Σκιάθου συνέβαλε στο καθαρισμό, βάψιμο και καλλωπισμό του αεροδρομίου. Επίσης στο καλωσόρισμα των πρώτων επιβατών για τη φετινή χρονιά η Ενωση Ξενοδόχων ήταν εκεί με εκπρόσωπό της για την υποδοχή».

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Θωμάς Κουκουλάκης, δηλώνει παράλληλα: «Η Ενωση μας έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια πως στηρίζει έμπρακτα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί. Μετά την εκδήλωση του προβλήματος, ήταν αδύνατο να μην ανταποκριθούμε στο αίτημα. Είμαστε πάντα δίπλα στους φορείς του νησιού για οτιδήποτε μας ζητηθεί».

Λαμβάνοντας υπόψη τα δεκάδες προβλήματα που σημειώνονται, οι επιχειρηματίες αλλά και οι εκπρόσωποι των φορέων του νησιού, τάσσονται υπέρ της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου της Σκιάθου, εκτιμώντας ότι θα αναβαθμιστεί σε επίπεδο υποδομών και παράλληλα θα αυξηθεί ο συνολικός αριθμός των πτήσεων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου