ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

“Η Εξομολόγηση” του Σπύρου Πετρουλάκη στη Σκιάθο

η-εξομολόγηση-του-σπύρου-πετρουλάκ-375681

Την Πέμπτη 20 Αυγούστου στο kivo art hotel

Ακόμα μια σημαντική βιβλιοπαρουσίαση μας προτείνει το Kivo Art&Gourmet hotel την Πέμπτη 20 Αυγούστου στις 8.30 το βράδυ με τον συγγραφέα του bestseller «Το Παράθυρο της Νεφέλης» Σπύρο Πετρουλάκη.

Τον συγγραφέα και το νέο του βιβλίο «Η εξομολόγηση» θα προλογήσει ο Πρόεδρος του Ελεύθερου Πανεπιστημίου και Δημοσιογράφος Νίκος Τζούμας.

Ο Σπύρος Πετρουλάκης είναι χωρίς αμφιβολία μία από τις πλέον ανερχόμενες δυνάμεις στο χώρο της ελληνικής λογοτεχνίας και μας το αποδεικνύει για μια ακόμη φορά στο νέο του μυθιστόρημα.
Μπορεί να ξεκίνησε στο χώρο της μουσικής ως στιχουργός, συνθέτης, οργανοπαίκτης και τραγουδιστής, το “μικρόβιο” της συγγραφής, όμως, δεν άργησε να εκδηλωθεί και κάπως έτσι ο Σπύρος Πετρουλάκης έφτασε να γράφει το ένα μυθιστόρημα πίσω από το άλλο, χαρίζοντάς μας δυνατές συγκινήσεις σε κάθε του βιβλίο. Όποιος έχει διαβάσει “Το Παράθυρο της Νεφέλης” καταλαβαίνει για ποιο πράγμα μιλάμε…

“Η Εξομολόγηση” είναι ένα μυθιστόρημα που οι τέσσερις βασικές ανθρώπινες αρετές, συγκρούονται με τη λογική, την πίστη και την ανθρωπιά. Οι ήρωες του βιβλίου μου παίρνουν τη Δικαιοσύνη στα χέρια τους κάνοντας τον αναγνώστη σύμμαχο, οπλίζοντάς δίχως ο ίδιος να το καταλάβει, το δικό του χέρι. Τον καθιστούν συνένοχο με τη δική του όμως θέληση. Έτσι λοιπόν τεχνιοτρόπως καταργούν και τη Σοφία.
Ανδρεία, δεν έχει κάποιος που δεν φοβάται τίποτα. Ανδρειωμένος ο άνδρας ή η γυναίκα που ενώ έχει φόβο, τον ξεπερνά, τον καταπνίγει και βαδίζει μπροστά για να αντιμετωπίσει τους νέους του φόβους. Έτσι και οι ήρωες μου. Η έννοια τηςΣωφροσύνης κατά τον Αριστοτέλη είναι: «ορθώς πράττειν τα πράγματα». Στο μυθιστόρημα «Η Εξομολόγηση» καταστάσεις που ο αναγνώστης θεωρεί ότι «ορθώς πράττονται», ανατρέπονται.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, η τελευταία σελίδα να τον βρει ικανοποιημένο που κατόρθωσε μέσα από ανομήματα και αποτρόπαιες πράξεις να δικαιώσει και να συγχωρήσει τους πρωταγωνιστές. Και κατά συνέπεια τον ίδιο του τον εαυτό, αφού παρασυρόμενος από την εξέλιξη θα έχει πάρει το νόμο και στα δικά του χέρια.

«Η Εξομολόγηση» είναι ένα μυθιστόρημα που στηρίζεται σε τέσσερις πραγματικές ιστορίες. Μία από αυτές είναι ένα μεγάλο κομμάτι του παρελθόντος της κυρά Λένης που με ενέπνευσε. Της γιαγιάς μου” τονίζει ο ίδιος

Η βιβλιοπαρουσίαση πραγματοποιείτε με τη συνεργασία των εκδόσεων «ΜΙΝΩΑΣ», το Βιβλιοπωλείο «ΣΚΑΛΗΝΟ»,ενώ χορηγοί επικοινωνίας είναι η Τηλεόραση και το ραδιόφωνο «ASTRA» και η διαδικτυακή εφημερίδα «SKIATHOS LIFE»

Πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έχουν στο τηλέφωνο 2427021842

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου