ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Διεθνείς οι γεύσεις της Αλοννήσου

διεθνείς-οι-γεύσεις-της-αλοννήσου-382485

Οι γαστρονομικές καταβολές της Αλοννήσου αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στο εξειδικευμένο δημοσιογραφικό ταξίδι που προγραμματίζεται τον επόμενο μήνα σε συνεργασία με τη Διεθνή Ενωση Συντακτών για τη Γαστρονομία, τον Οίνο και το Ταξίδι. Γνωστοί δημοσιογράφοι που ασχολούνται με το γαστρονομικό τουρισμό, θα καταγράψουν τοπικά παραδοσιακά πιάτα, διοργανώνοντας παράλληλα σεμινάρια με επίκεντρο το Γαστρονομικό Τουρισμό.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η αποστολή που πρόκειται να ταξιδέψει στο νησί, θα απαρτίζεται από έξι έγκριτους δημοσιογράφους και τον επικεφαλής συντονιστή, μέλος της Διεθνούς Ενωσης, οι οποίοι θα προβάλλουν διεθνώς τις γευστικές καταβολές της Αλοννήσου.

Εκτός της δημοσιότητας, δίνεται η δυνατότητα διοργάνωσης σεμιναρίου με θέμα το Γαστρονομικό Τουρισμό από ειδικούς στο συγκεκριμένο θέμα και μέλος της Ενωσης που θα συνοδεύει την αποστολή, θα αναλάβει να «μυήσει» τους επαγγελματίες της Αλοννήσου στα μυστικά των γεύσεων.

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα γυρίσματα της εκπομπής «Γεύσεις της θάλασσας» που αναδεικνύει διεθνείς τουριστικούς προορισμούς μέσα από το ταξίδι με γιώτ. Το σκεπτικό της εκπομπής είναι να προβάλλει όχι μόνο τη γαστρονομική διάσταση αλλά και την ιστορία, τις παραδόσεις, το φυσικό κάλλος, τις δραστηριότητες και τα τοπικά προϊόντα της κάθε περιοχής.

Η εκπομπή που έχει ως θέμα το νησί της Αλοννήσου θα μεταδοθεί από το διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο Nautical Channel και το Κανάλι 50 προσεγγίζοντας συνολικά 44 χώρες και εκατομμύρια ταξιδιώτες με υψηλό διαθέσιμο εισόδημα και φίλους του Ναυτικού και Θαλασσίου Τουρισμού.

Το πολυμελές τηλεοπτικό συνεργείο επισκέφτηκε δύο εστιατόρια της Αλοννήσου, στο Πατητήρι και στην Χρυσή Μηλιά, πραγματοποιώντας γυρίσματα, τόσο στο χώρο των εστιατορίων όσο και στο γιότ, εν πλω. «Γίνεται ευρεία προβολή στο νησί μέσω της γαστρονομίας και είναι σημαντικό το γεγονός ότι Αλόννησος έχει να παρουσιάσει ενδιαφέρουσες γεύσεις από πλευράς γαστρονομίας» υπογραμμίζει η Κική Αναγνώστου, πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Αλοννήσου.

Πέρα την χαρακτηριστική τυρόπιτα Αλοννήσου και την παραδοσιακή κοκκινιστή γίδα με μακαρόνια, που σερβίρεται στους γάμους, υπάρχει πολύ μεγάλη ποικιλία από πίτες, που εκτείνονται από τη χορτόπιτα και φτάνουν μέχρι την κρεατόπιτα και τη χταποδόπιτα. Η Αλόννησος διαθέτει πλούτο γευστικών επιλογών, ενώ όπως αναφέρει η κ. Αναγνώστου «τα τελευταία χρόνια έχει ανέβει πολύ ως γεύση και ως πιάτο η αστακομακαρονάδα και επίσης ο τόνος Αλοννήσου, που θεωρείται γκουρμέ γεύση. Η Αλόννησος, τονίζει η ίδια, συγκαταλέγεται στα νησιά που διαθέτουν πολύ καλή ποιότητα φαγητού».

Κατά γενική ομολογία, κάθε αφιέρωμα που συνδυάζει τις φυσικές ομορφιές και τις γαστρονομικές καταβολές κάθε νησιού, ανοίγουν πολύ σημαντικό πεδίο προβολής. Στο πλαίσιο αυτό, θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική για την Αλόννησο κάθε τηλεοπτική εκπομπή, πολύ δε περισσότερο όταν έχει διεθνείς προδιαγραφές, όπως οι δύο προαναφερθείσες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου