ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Στηρίζουν μικρά ξενοδοχεία

στηρίζουν-μικρά-ξενοδοχεία-387849

Συντονισμένες προσπάθειες αναπτύσσει η Ενωση Ξενοδόχων Σκιάθου, παρέχοντας δράσεις ενίσχυσης μικρών επιχειρήσεων του κλάδου. Λαμβάνοντας υπόψη τις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μικρές μονάδες και τα ξενοδοχεία που συνεργάζονται με Ελληνες τουρίστες, η τοπική Ενωση Ξενοδόχων παρέχει βοήθεια σε θέματα προβολής και διαφήμισης, προκειμένου να υπάρξει ισόρροπη ανάπτυξη.

Το μεγάλο στοίχημα της συνεργασίας με low budget αεροπορικές εταιρίες παραμένει, ωστόσο, για τη Σκιάθο, με τους επικεφαλής της Ενωσης να υπογραμμίζουν ότι μέσω της εδραίωσης της παραπάνω συνεργασίας, θα βοηθηθούν κατά βάση οι μικρές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις του νησιού, διότι οι ξένοι τουρίστες θα κινούνται αυτόνομα, καταλύοντας στο ξενοδοχείο της επιλογής τους.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Στόχος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου είναι να επιτευχθεί το πολυπόθητο άνοιγμα στις αγορές της Γαλλίας και της Γερμανίας. Οπως υπογραμμίζει στο σημείο αυτό ο πρόεδρος της παραπάνω Ενωσης Θωμάς Κουκουλάκης: «έρχονται 2 εκατομμύρια Γάλλοι για τουρισμό στην Ελλάδα και κανένας δεν επισκέπτεται τη Σκιάθο. Προσδοκία μας είναι να ανοίξουμε τη γαλλική αγορά που είναι μεγάλη, όπως και η γερμανική εξάλλου, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει πολιτική βούληση, δηλαδή η συνδρομή του Δήμου, κατά βάση, και της Περιφέρειας».

Τα δύο τελευταία χρόνια πραγματοποιούνται επαφές με low cost εταιρία, η οποία προτίθεται να εντάξει πτήσεις από Γαλλία και Γερμανία στη Σκιάθο, αλλά όπως σημειώνει ο κ. Κουκουλάκης, είναι αναγκαία η συνδρομή του δήμου.

Στο μεταξύ, βρίσκονται σε εξελικτική φάση οι επαφές που πραγματοποιούνται με με δύο εταιρείες μάρκετιγκ, προκειμένου να καταστεί ευρύτερα γνωστό το νησί και κατ’ επέκταση τα νησιά των Βορείων Σποράδων, με τη συνδρομή των ειδικών σε θέματα προβολής. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιούνται, σε συνεργασία με την MTC Group, τηλεοπτικά γυρίσματα στο νησί, τα οποία θα προβληθούν μέσα από το κανάλι Yachting Channel, που έχει πρόσβαση σε εκατομμύρια τηλεθεατές σε 44 χώρες.
Τηλεοπτικό συνεργείο βρίσκεται από χθες στο νησί με ιστιοπλοϊκό σκάφος, καταγράφοντας τις γαστρονομικές ομορφιές της Σκιάθου μέσω της δημοφιλούς ιταλικής εκπομπής «Flavors of the sea», δηλαδή γεύσεις της θάλασσας.

Το συνεργείο θα παραμείνει στη Σκιάθο έως τις 9 Αυγούστου, καταγράφοντας τοπικές γεύσεις, τη νυχτερινή ζωή, τον παλμό της διασκέδασης και τις ακτές του νησιού, προωθώντας ως τουριστικό και γαστρονομικό προορισμό διεθνώς, την γενέτειρα του Παπαδιαμάντη. Το συνεργείο της συγκεκριμένης εκπομπής βρίσκεται στο νησί με πρωτοβουλία της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου και στόχο το ευρύτερο άνοιγμα της Σκιάθου διεθνώς, μέσα από εναλλακτικές δράσεις.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται, εξάλλου, οι προσπάθειες που καταβάλλονται, προκειμένου να ενισχυθεί παράλληλα ο τουρισμός κρουαζιέρας και να αποτελέσει η Σκιάθος ενδιάμεσο προορισμό της θαλάσσιας διαδρομής που έχει ως αφετηρία την Κωνσταντινούπολη. «Στόχος μας, τονίζει ο Θωμάς Κουκουλάκης, είναι να προσεγγίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της κρουαζιέρας και να ξεκινήσουμε τις επαφές μαζί τους, για να διερευνήσουμε πόσες επιθυμούν να εντάξουν τη Σκιάθο στο πρόγραμμά τους. Από την πλευρά μας, ως Ενωση Ξενοδόχων, θα βοηθήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε στο συντονισμό».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου