ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Νέο κλειστό γήπεδο μπάσκετ αποκτά σύντομα η Σκιάθος

νέο-κλειστό-γήπεδο-μπάσκετ-αποκτά-σύν-388654

Στην τελική ευθεία για την έναρξη υλοποίησης μπαίνει το έργο του νέου κλειστού γηπέδου μπάσκετ στη Σκιάθο μετά από την υπογραφή από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας της προέγκρισης συμβασιοποίησης του έργου.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργο «Βελτίωση και στέγαση του παλαιού γηπέδου μπάσκετ στο χώρο του δημοτικού σταδίου Σκιάθου», αρχικού προϋπολογισμού 459.915,64 ευρώ. Φορέας υλοποίησης είναι Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων και Κύριος του έργου ο Δήμος Σκιάθου.

Το έργο αφορά στη βελτίωση των εγκαταστάσεων του γηπέδου καλαθοσφαίρισης, στην πόλη της Σκιάθου. Η κατάστασή του σήμερα δεν εξασφαλίζει ούτε την ασφαλή χρήση του από τους νέους και τους χρήστες του, ούτε όμως τη συνεχή λειτουργία του λόγω του ότι είναι ανοικτό.

Η βελτίωση αφορά στη στέγαση του γηπέδου με κατασκευή μικτή δικτυωμάτων στερέωσης και ειδικής μεμβράνης με κινητά ανοίγματα, στην κατασκευή πατώματος σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές, κερκίδων, βοηθητικών χώρων αποδυτηρίων, κλπ., κατάλληλου φωτισμού, απαιτούμενου εξοπλισμού και διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου.

Με την ολοκλήρωση του έργου, δημιουργείται ένας χώρος αναψυχής και άθλησης σύμφωνα με τις απαραίτητες προϋποθέσεις ασφαλείας και λειτουργικότητας, για διάθεση στους χρήστες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Η αναβάθμιση και στέγαση του γηπέδου αποτελούσε πάγιο αίτημα των μαθητών και των φορέων της Σκιάθου.

Με το έργο αυτό ο Δήμος Σκιάθου αποκτά έναν σύγχρονο χώρο άθλησης και αναψυχής.
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και αποτελεί τμήμα του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Ανάπτυξης της Νήσου Σκιάθου (ΟΣΑΝ).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου