ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Δημιουργούν με κέφι στη Σκόπελο

δημιουργούν-με-κέφι-στη-σκόπελο-389031

Δημιουργικές στιγμές βίωσαν οι νέοι και τα παιδιά που συμμετείχαν στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σκοπέλου για τη Νεολαία, το οποίο είχε ως απότοκο έντεκα ταινίες που θα προωθηθούν σε φεστιβάλ του εξωτερικού.

Το SIFFY (Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σκοπέλου για τη Νεολαία) πραγματοποιήθηκε για πέμπτη χρονιά με πρωτοβουλία της Τζίλ Σόμμερ, η οποία δημιούργησε το Skopelos Foundation for the Arts, της Δάφνης Χλιβερού-Γιέγκυ, η οποία έχει πολιτογραφηθεί Σκοπελίτισσα και δεκάδων εθελοντών, οι οποίοι εργάστηκαν με κέφι για την επίτευξη του στόχου.

Στη φετινή διοργάνωση, που διήρκεσε από τις 27 Ιουλίου έως 3 Αυγούστου, συμμετείχαν 60 παιδιά ηλικίας από 12 μέχρι 18 ετών και 30 παιδιά από 8 μέχρι 12 ετών, από τη Σκόπελο, την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι ένδεκα ομάδες που προέκυψαν, δημιούργησαν ισάριθμες ταινίες υπό την καθοδήγηση 12 σκηνοθετών από τη Νότια Κορέα, την Αμερική, την Αγγλία και την Αυστρία.

Το φετινό θέμα του φεστιβάλ ήταν το κέφι και τα παιδιά επιστράτευσαν τη φαντασία τους, προκειμένου να το αποδώσουν μέσα από τη δική τους ματιά. «Ορισμένες από αυτές τις ταινίες θα προωθηθούν σε ξένα φεστιβάλ για νέους δημιουργούς» όπως αναφέρει η Δάφνη Χλιβερού, για να προσθέσει ότι στόχος της συγκεκριμένης διοργάνωσης είναι «να δοθούν δημιουργικά κίνητρα στα παιδιά». Παράλληλα η κ. Χλιβερού δεν παραλείπει να υπογραμμίσει την πολύτιμη συνδρομή των εθελοντών.

Οι δημιουργίες των παιδιών παρουσιάστηκαν σε επίσημη πρώτη την 3η Αυγούστου στον κινηματογράφο «Ορφέας» της Σκοπέλου και απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα των φίλων του σινεμά.
Στο μεταξύ, ο δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης και το Δημοτικό Συμβούλιο Σκοπέλου, συγχαίρουν τους εμπνευστές και τα παιδιά που συμμετείχαν στο Skopelos International Film Festival for Youth (SIFFY), για την επιτυχία της διοργάνωσης.

«Δράσεις όπως αυτή του SIFFY αποτελούν σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού μας, προβάλλουν το νησί σε παγκόσμιο επίπεδο και, το κυριότερο, δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά και στους νέους του νησιού μας, αλλά και όσους εκτός νησιού συμμετέχουν, να αναδείξουν το ταλέντο και τη δημιουργικότητά τους. Σε εποχές που ο πολιτισμός, σε κάθε του μορφή, τείνει να γίνει εμπορεύσιμο προϊόν, τα παιδιά δίνουν μαθήματα ανιδιοτέλειας και δημιουργικής προσπάθειας», υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου