ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Πακέτα της τελευταίας στιγμής ~ Σε αναμονή οι ξενοδόχοι

πακέτα-της-τελευταίας-στιγμής-σε-αναμ-436138

Εκφράζονται ελπίδες ότι αν επέλθει άμεσα συμφωνία θα αποκατασταθεί η κίνηση του επόμενου μήνα

Σε αναμονή βρίσκεται το σύνολο των επαγγελματιών του ξενοδοχειακού κλάδου, προσβλέποντας στην εξομάλυνση του οικονομικού τοπίου, ενώ την ίδια στιγμή το βλέμμα αρκετών στρέφεται στην κατεύθυνση των πακέτων της τελευταίας στιγμής για την προσέλκυση τουριστών. Τα συγκεκριμένα πακέτα (last minute) περιλαμβάνουν ειδικές τιμές, οι οποίες προσελκύουν το ενδιαφέρον του κοινού. Την ίδια στιγμή η κίνηση είναι παγωμένη, παρατηρείται στασιμότητα στις κρατήσεις, ενώ παράλληλα θολό παραμένει το τοπίο και στον εγχώριο τουρισμό, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων παραμένει εντός και επί τα αυτά μέχρι νεοτέρας.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Θωμάς Κουκουλάκης, κάνει λόγο για μια ακόμη εβδομάδα αναμονής για τους επαγγελματίες, λίγες ώρες μετά την διεξαγωγή του προχθεσινού δημοψηφίσματος, τονίζοντας ότι «οι κρατήσεις από την Ελλάδα έχουν παγώσει, ενώ από το προηγούμενο Σάββατο συνεχίζονται με πολύ χαμηλούς ρυθμούς οι κρατήσεις από το εξωτερικό».

Παράλληλα ο ίδιος τονίζει ότι υπάρχει κίνηση στο νησί λόγω των ξένων τουριστών αλλά το πρόβλημα θα φανεί στο μέλλον, διότι «δεν σημειώνονται νέες κρατήσεις».

Οι ξενοδόχοι των νησιωτικών περιοχών προσπαθούν να πιάσουν το σφυγμό της αγοράς και να αφουγκραστούν τις ανάγκες του κόσμου. «Διαπιστώνουμε ότι το τελευταίο διάστημα έχουν αρχίσει να αναζητούν ορισμένα πακέτα, της τελευταίας στιγμής, που έχουν θεσπίσει κάποια ξενοδοχεία και περιλαμβάνουν ειδικές εκπτώσεις. Κατά συνέπεια έχουμε στη σκέψη μας και το συγκεκριμένο κεφάλαιο» επισημαίνει ο κ. Κουκουλάκης.

Ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, Κώστας Λεβέντης, διευκρινίζει κατ’ αρχάς ότι οι ακυρώσεις έχουν σημειωθεί σε προκρατήσεις, ενώ παράλληλα τονίζει ότι οι ξενοδόχοι και ο τουρισμός στο σύνολό του, βρίσκονται σε δεινή θέση, η οποία δεν είναι δυνατό να βελτιωθεί σε 24 ώρες. Σκιαγραφώντας την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, ο κ. Λεβέντης διαβλέπει πολύ χαμηλά ποσοστά πληρότητας σε όλες τις μικρές επιχειρήσεις της χερσαίας Μαγνησίας, τουλάχιστον μέχρι τις 31 Ιουλίου, επισημαίνοντας παράλληλα ότι έχουν παγώσει οι κρατήσεις από το εξωτερικό. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ίδιου επιχειρηματία υπάρχει μια μικρή ελπίδα, αν όλα εξελιχθούν κατ’ ευχήν να «σωθεί» το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, λαμβάνοντας, ωστόσο, υπόψη τη γενική παραδοχή ότι η σεζόν δεν είναι δυνατό να επεκταθεί μέχρι τον Οκτώβριο.

Στο σημείο αυτό, ο κ. Λεβέντης υπογραμμίζει ιδιαιτέρως τις προσπάθειες που καταβάλλονται προκειμένου να εξυπηρετηθούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι ξένοι τουρίστες από τους επαγγελματίες και τους αντίστοιχους ξενοδοχειακούς φορείς, κάνοντας ωστόσο λόγο για έλλειψη μέριμνας από την πλευρά της πολιτείας.

Ο συνοδός βουνού Δημήτρης Βαραλής, ο οποίος δραστηριοποιείται στο Πήλιο με γκρουπ τουριστών από την Αμερική και τη Γερμανία, αναφέρει από την πλευρά του ότι «όλοι βρισκόμαστε σε αναμονή», ενώ παράλληλα προσθέτει ότι ήδη από τον Ιανουάριο υπήρχε μείωση των κρατήσεων στα δικά του γκρουπ. Ο ιδιοκτήτης του hellas smile, αναφέρει ότι υπάρχουν γκρουπ που θα έρθουν στην περιοχή μας τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο, αλλά δεν υπάρχουν περαιτέρω κρατήσεις. Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι «όλοι περιμένουμε να σταθεροποιηθεί η κατάσταση, για να βελτιωθεί όχι μόνο η τουριστική κίνηση, αλλά και η καθημερινότητα της χώρας στο σύνολό της».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου