ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ενθαρρυντικός ο Ιούνιος, στραμμένα στον Ιούλιο πλέον τα βλέμματα

ενθαρρυντικός-ο-ιούνιος-στραμμένα-στ-436150

Μέχρι στιγμής καταγράφεται αύξηση και 30.763 αφίξεις από το εξωτερικό στο διεθνές αεροδρόμιο της Σκιάθου

Σταθερή χαρακτηρίζεται μέχρι στιγμής η κίνηση στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, με τα επίσημα στατιστικά του Ιουνίου να κάνουν λόγο για 30.763 αφίξεις από το εξωτερικό και εμφανή αύξηση έναντι του αντίστοιχου περσινού μήνα, όπου καταγράφηκαν 28.128 τουρίστες. Τα στατιστικά στοιχεία του προηγούμενου μήνα που έχει στη διάθεσή του ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, δείχνουν προς την κατεύθυνση της αυξημένης κίνησης, ενώ την ίδια στιγμή οι τουρ οπερέιτορς παρακολουθούν με αγωνία τις πολιτικές εξελίξεις, με την ελπίδα ότι θα είναι ανάλογη και η συνολική εικόνα του Ιουλίου.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, εξάλλου, καταγράφηκαν 20 πτήσεις τσάρτερ από διάφορες χώρες του εξωτερικού και οκτώ παράλληλα τακτικές πτήσεις της Ολυμπιακής, από Αθήνα προς Σκιάθο, σύμφωνα με το πλάνο της φετινής σεζόν, χωρίς διαφοροποιήσεις, μέχρι στιγμής τουλάχιστον.

Ο αερολιμενάρχης Ηλίας Πετράκης αναφέρει ότι «συνεχίζεται να υπάρχει ηρεμία στο αεροδρόμιο, το οποίο λειτουργεί κανονικά. Το φετινό πρόγραμμά μας, σε σχέση με το περσινό, δείχνει αύξηση της επιβατικής κίνησης στους μήνες Μάιο και Ιούνιο, σε σχέση με τους αντίστοιχους περσινούς». Στο μεταξύ, πραγματοποιούνται κανονικά οι πτήσεις τσάρτερ που προέρχονται από διάφορες χώρες του εξωτερικού, σύμφωνα με το υπάρχον πρόγραμμα, ενώ όπως σημειώνει ο κ. Πετράκης, «μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν διαφοροποιήσεις». Συνολική εικόνα, πάντως, θα υπάρξει στο τέλος του μήνα, μόλις εκδοθούν τα αντίστοιχα στατιστικά στοιχεία.

Την πρώτη θέση στην κατάταξη των ξένων τουριστών διατηρούν κατά τα συνήθη οι Αγγλοι με 15.388 αφίξεις έναντι 14.877 τον περσινό Ιούνιο. Παράλληλα καταγράφηκαν 1.478 Αυστριακοί τον φετινό Ιούνιο και 1.353 πέρυσι, 1.715 Δανοί την αντίστοιχη φετινή περίοδο και 1.319 πέρυσι, ενώ η Ιταλία κάνει ολοένα και πιο αισθητή την παρουσία της με 2.227 τουρίστες έναντι 2.040 τον περσινό Ιούνιο.

Μεγάλη διαφορά καταγράφεται, ωστόσο, στους προερχόμενους από τη Γερμανία τουρίστες, οι οποίοι ήταν 1.081 το φετινό Ιούνιο, έναντι 620 επισκεπτών κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι καταγράφονται μεμονωμένοι τουρίστες από τα Αραβικά Εμιράτα, τη Νότιο Αφρική και την Αμερική, οι οποίοι επέλεξαν τα νησιά των Βορείων Σποράδων για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Οι τουριστικοί πράκτορες της Σκιάθου παρακολουθούν με ψυχραιμία τις εξελίξεις, ενώ όπως αναφέρει ο Σέργιος Στερεόπουλος «οι προγραμματισμένες αφίξεις από το εξωτερικό, συνεχίζονται κανονικά. Δεν έχουμε ακυρώσεις σε προκρατήσεις και δεν διαπιστώνουμε αλλαγές στις αφίξεις τσάρτερ από τις χώρες του εξωτερικού».

Ο ίδιος τουριστικός πράκτορας επισημαίνει, ωστόσο, ότι «για όλους τους επαγγελματίες η συγκεκριμένη περίοδος μεταφράζεται ως περίοδος αναμονής, διότι όλοι παρακολουθούμε τις εξελίξεις με ψυχραιμία. Δεν είναι δυνατό να γνωρίζουμε τι θα συμβεί στο άμεσο μέλλον, αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχουμε πρόβλημα» σημειώνει μεταξύ άλλων.

Στο μεταξύ, οι τουρ οπερέιτορς που συνεργάζονται με γραφεία του εξωτερικού παρακολουθούν τις εξελίξεις, επισημαίνοντας ότι η ομαλοποίηση της οικονομικής κατάστασης της χώρας, θα έχει ανάλογο αντίκτυπο στη γενικότερη εξέλιξη της τουριστικής κίνησης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου