ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σοβαρές ελλείψεις στα Περιφερειακά Ιατρεία των Βορείων Σποράδων

σοβαρές-ελλείψεις-στα-περιφερειακά-ι-462931

Τονίζει σε ερώτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος

Τις σημαντικές ελλείψεις που παρουσιάζουν τα Περιφερειακά Ιατρεία στα νησιά των Βορείων Σποράδων σε ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, έχοντας ήδη ξεκινήσει η θερινή περίοδος και η έλευση των επισκεπτών, τονίζει ο βουλευτής Μαγνησίας Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Μπουκώρος σε ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής: «Στα νησιά των Σποράδων, (Σκιάθος – Σκόπελος – Αλόννησος), οι ανάγκες καλύπτονται κατά κύριο λόγο με εποχικό προσωπικό και κυρίως τους θερινούς μήνες που διπλασιάζεται σχεδόν ο πληθυσμός τους, με την έλευση των επισκεπτών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός πως οι ανάγκες του Περιφερειακού Ιατρείου Αλοννήσου καλύπτονται από έναν «επισκέπτη» γιατρό του Κ.Υ. Σκοπέλου και από ένα γιατρό, ο οποίος μετακινείται σε διάφορα σημεία της Περιφέρειας Μαγνησίας καλύπτοντας περιστασιακά τα όποια κενά παρουσιάζονται. Επιπροσθέτως, η ίδια κατάσταση υφίσταται και στη Σκιάθο, με το γιατρό, ο οποίος καλείται να καλύψει τις εποχιακές ανάγκες του Κ.Υ. του νησιού, να μην έχει λάβει ακόμη την έγκριση μετακίνησης του προς σε αυτό, ενώ οι επισκέπτες βρίσκονται προ των πυλών.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Πώς θα καλυφθούν τα λειτουργικά κενά σε μόνιμο ιατρικό προσωπικό που παρουσιάζονται στα νησιά των Βορείων Σποράδων του Νομού Μαγνησίας;
  1. Πότε προβλέπεται να ολοκληρωθεί η τοποθέτηση του εποχιακού ιατρού στη Σκιάθο για τη θερινή περίοδο;» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου