ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Οι Σποράδες στο επίκεντρο ~ Πολωνέζα γράφει βιβλίο για τα νησιά

οι-σποράδες-στο-επίκεντρο-πολωνέζα-γρ-464317

Δημοσιογράφοι μεγάλης κυκλοφορίας Ιταλικών εφημερίδων αναμένονται στην Αλόννησο

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες πρωτοβουλίες αναπτύσσονται στην κατεύθυνση της ανάπτυξης και προβολής των νησιών των Βορείων Σποράδων, τις οποίες ήδη καταγράφει δημοσιογράφος από την Πολωνία. Στο μεταξύ, προγραμματίζεται η φιλοξενία γνωστών Ιταλών δημοσιογράφων στην Αλόννησο, προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά το νησί και τις φυσικές του ομορφιές, προβάλλοντάς τες, στη συνέχεια, στην πατρίδα τους. Οι απεσταλμένες της «Messaggero» και της «La Stampa», είναι δημοσιογράφοι στις αντίστοιχες ηλεκτρονικές εκδόσεις των δύο Ιταλικών εφημερίδων και θα μεταβούν στο νησί μέσω Αθήνας.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η Πολωνέζα δημοσιογράφος που πραγματοποιεί ήδη τουρ στα νησιά των Βορείων Σποράδων, με τη φροντίδα της Πρεσβείας της Πολωνίας και της περιφέρειας, γράφει βιβλίο για τη νησιωτική Μαγνησία και συλλέγει πληροφορίες και οπτικό υλικό για το κάθε νησί, προκειμένου να το αξιοποιήσει στο βιβλίο της.

Οι δημοσιογράφοι από την Ιταλία, αντίστοιχα, αναμένονται στην Αλόννησο την προσεχή Δευτέρα και το ταξίδι, που έχει ως αποκλειστικό προορισμό την συγκεκριμένη περιοχή, πραγματοποιείται κατόπιν συνεργασίας της MTC Group με τον ΕΟΤ του Μιλάνου.

Οι δύο Ιταλίδες δημοσιογράφοι θα φιλοξενηθούν επί πέντε μέρες στην Αλόννησο και θα περιηγηθούν στις φυσικές ομορφιές του νησιού. Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Αλοννήσου, Κική Αναγνώστου, υπογραμμίζει ότι «οι δύο δημοσιογράφοι έρχονται για να γνωρίσουν την Αλόννησο, θα τις ξεναγήσουμε, θα κάνουν τουρ στο νησί, στα χωριά, στις παραλίες, στη Μομ και στη διάρκεια της διαμονής τους θα πραγματοποιήσουν ημερήσια εκδρομή στο θαλάσσιο πάρκο, ούτως ώστε να έχουν σφαιρική άποψη για το νησί και να προβάλουν στα Ιταλικά μέσα ενημέρωσης την Αλόννησο».

Παράλληλα, οι υπεύθυνοι της εταιρείας που έχει αναλάβει την προβολή της Αλοννήσου στο εξωτερικό, έχουν αναπτύξει ισχυρούς δίαυλους επικοινωνίας με την Ιταλία και την Αγγλία, ενώ στο μεταξύ συνεχίζεται οι επαφές με Ελληνες δημοσιογράφους, προκειμένου να τεθούν σε φάση προγραμματισμού ανάλογες δράσεις προβολής του νησιού στο άμεσο μέλλον.

Οι ιθύνοντες περί τα τουριστικά θέματα, πραγματοποίησαν, εξάλλου, παρουσίαση του νησιού σε δημοσιογράφους και τουρ οπερέιτορς στο Λονδίνο και σε κεντρικό πολυχώρο της Αθήνας, στη διάρκεια της χρονιάς, δίνοντας παράλληλα το «παρών» σε διεθνείς εκθέσεις του εξωτερικού. Οι στοχευμένες δράσεις προβολής συνδυάστηκαν με πολυσέλιδα αφιερώματα σε Σκανδιναβικά και κεντροευρωπαϊκά ΜΜΕ, αλλά και επισκέψεις δημοσιογράφων στο νησί.

Στη διάρκεια του καλοκαιριού προγραμματίζονται, εξάλλου, και άλλα press trips στην Αλόννησο με αποστολές δημοσιογράφων από διάφορες χώρες της Ευρώπης, τα οποία θα διοργανωθούν σε συνεργασία με τα αντίστοιχα γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου