ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σεφ bloggers στην Αλόννησο ~ Ξένοι δημοσιογράφοι στα νησιά

σεφ-bloggers-στην-αλόννησο-ξένοι-δημοσιογρά-466098

Διεθνές συνέδριο γαστρονομίας διοργανώνεται με τη συμμετοχή κορυφαίων ονομάτων

Στο επίκεντρο του διεθνούς γαστρονομικού χάρτη αναμένεται να τεθεί η Αλόννησος μέσω του φεστιβάλ γαστρονομίας που προγραμματίζεται στη διάρκεια της σεζόν. Στόχος και προσδοκία των διοργανωτών είναι το νησί να συγκεντρώσει κορυφαίους σεφ bloggers από όλο τον κόσμο, με την προοπτική να προβληθούν οι τοπικές γεύσεις και η γαστρονομία γενικότερα. Η ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού είναι μέσα στους στόχους και τις προθέσεις της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αλοννήσου και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η παραπάνω δραστηριότητα.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Απαρχή της παραπάνω δραστηριότητας αποτέλεσε η περσινή επίσκεψη Καναδικής καταγωγής blogger στο νησί, ο οποίος είναι μέλος του διεθνούς σωματείου των σεφ. Η συγκεκριμένος σεφ παρέμεινε δέκα μέρες στο νησί και αναχώρησε για την πατρίδα του με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Οι ιθύνοντες σε θέματα τουρισμού της Αλοννήσου επικοινώνησαν με τους επικεφαλής του παγκόσμιου σωματείου των σεφ, διερευνώντας την προοπτική διοργάνωσης διεθνούς εμβέλειας φεστιβάλ γαστρονομίας, η οποία εκφράστηκε μέσω της διοργάνωσης ημερίδας γαστρονομίας, σεμιναρίου για τους ντόπιους επαγγελματίες και ταυτόχρονα την προβολή της τοπικής κουζίνας αλλά και της Αλοννήσου στο εξωτερικό. Οι παραπάνω προοπτικές βρίσκονται σε φάση διερεύνησης και αναμένεται να επιβεβαιωθούν στη διάρκεια της σεζόν, προκειμένου να διευθετηθούν οι επιμέρους λεπτομέρειες της διοργάνωσης.

Στόχος και προσδοκία είναι να επιτευχθεί ο στόχος και να υλοποιηθεί η παραπάνω φιλόδοξη διοργάνωση, η οποία αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Στο μεταξύ, οι ιθύνοντες περί τα τουριστικά θέματα, πραγματοποίησαν παρουσίαση του νησιού σε δημοσιογράφους και τουρ οπερέιτορς στο Λονδίνο και σε κεντρικό πολυχώρο της Αθήνας, στη διάρκεια της χρονιάς, δίνοντας παράλληλα το «παρών» σε διεθνείς εκθέσεις του εξωτερικού. Οι στοχευμένες δράσεις προβολής συνδυάστηκαν με πολυσέλιδα αφιερώματα σε Σκανδιναβικά και κεντροευρωπαϊκά ΜΜΕ, αλλά και επισκέψεις δημοσιογράφων στο νησί.

Στη διάρκεια του καλοκαιριού προγραμματίζονται, εξάλλου, τρία τουλάχιστον press trips στην Αλόννησο με αποστολές δημοσιογράφων από διάφορες χώρες της Ευρώπης, τα οποία θα διοργανωθούν σε συνεργασία με τα αντίστοιχα γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό.

Στο μεταξύ, αναμένεται να επισκεφθούν τη Μαγνησία ξένοι δημοσιογράφοι στη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, ενώ παράλληλα, ανάλογα προγράμματα βρίσκονται σε εξέλιξη στη Σκιάθο. Στόχος είναι η ενίσχυση του συγκεκριμένου προορισμού διεθνώς και στο πλαίσιο αυτό εντάχθηκε η πρόσφατη επίσκεψη τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων στο νησί, από Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Κατερίνη, Γιάννενα, Ξάνθη, Ορεστιάδα, με στόχο να προβάλλουν περισσότερο τη Σκιάθο. Η συνάντηση, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Σκιάθου, είχε πολύ μεγάλη σημασία για το νησί, διότι τέθηκε για μια ακόμη φορά το θέμα της συγκοινωνίας. Υπογραμμίστηκε, δηλαδή, η αναγκαιότητα αποκατάστασης της θαλάσσιας επικοινωνίας με Θεσσαλονίκη, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος της ευκολότερης πρόσβασης στο νησί των τουριστών από την Ηπειρο και τη Βόρεια Ελλάδα γενικότερα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου