ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ενώνουν δυνάμεις τα νησιά

ενώνουν-δυνάμεις-τα-νησιά-466187

Ημερίδα με στόχο την ανάπτυξη κοινών δράσεων τουριστικής προβολής

Η προοπτική σύστασης φορέα οργάνωσης προβολής και προώθησης τουριστικού προϊόντος Βορείων Σποράδων θα τεθεί στο επίκεντρο της ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Ιουνίου στις 11 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου Σκιάθου. Η παραπάνω ημερίδα διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου και συμμετέχουν εκπρόσωποι φορέων της Μαγνησίας.

Στη διάρκεια των εργασιών της ημερίδας, η εταιρεία μάρκετιγκ η MTC Group, η οποία συνεργάζεται, σημειωτέον, με το Δήμο Αλοννήσου σε θέματα προβολής, θα παρουσιάσει σχέδιο για την ανάπτυξη και προβολή των Σποράδων.

Παράλληλα θα παραστεί εκπρόσωπος της εταιρείας Brain από το Βόλο, αναλύοντας την πρόταση σύστασης φορέα οργάνωσης προβολής και προώθησης τουριστικού προϊόντος Βορείων Σποράδων.

«Θα υλοποιηθούν από κοινού δράσεις από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τους νησιωτικούς δήμους, τις ενώσεις ξενοδόχων και μεμονωμένες εταιρείες, με απώτερο στόχο την ίδρυση αστικής εταιρείας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και τη σύσταση τοπικού σύμφωνου ποιότητας για τις Σποράδες» όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Θωμάς Κουκουλάκης.

Εφόσον τελεσφορήσει η προσπάθεια, οι φορείς των νησιών θα συνεργαστούν τόσο σε επίπεδο Περιφέρειας όσο και σε επίπεδο πολιτείας, με εταιρεία μάρκετινγκ που θα είναι υπεύθυνη για τη συνολική προβολή των Σποράδων.

«Θα δημιουργηθεί μια εταιρεία στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι φορείς των Σποράδων, έχοντας ως κοινό στόχο την ανάπτυξη και την τουριστική προβολή των Σποράδων» εξηγεί ο κ. Κουκουλάκης.

Στην παραπάνω ημερίδα έχουν προσκληθεί να παραστούν και να διατυπώσουν τις θέσεις τους οι βουλευτές Μαγνησίας, ο περιφερειάρχης, οι δήμαρχοι Σκιάθου, Σκοπέλου, Αλοννήσου, οι πρόεδροι των κατά τόπους νησιωτικών Ενώσεων Ξενοδόχων και εκπρόσωποι τοπικών και πανελλήνιων φορέων τουρισμού.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, στον οποίο ανήκει η πρωτοβουλία, υπογραμμίζει ότι «διοργανώνουμε την ημερίδα με την παρουσία των προαναφερθέντων, προκειμένου να θέσουμε σε τροχιά υλοποίησης τους αναπτυξιακούς στόχους των τριών νησιών».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου