ΣΠΟΡΑΔΕΣ

«Ακέφαλα» δύο δημοτικά σχολεία σε Σκόπελο και Αγιο Δημήτριο

ακέφαλα-δύο-δημοτικά-σχολεία-σε-σκό-468126

Κανείς δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον για τη θέση του διευθυντή – 32 εκπαιδευτικοί στη σύνταξη

«Ακέφαλα» μένουν δύο δημοτικά σχολεία στη Μαγνησία, καθώς κανείς εκπαιδευτικός δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον για τη θέση του Διευθυντή. Πρόκειται για το 1ο Πεπαρήθειο Δημοτικό Σχολείο Σκοπέλου και το τετραθέσιο δημοτικό σχολείο Αγίου Δημητρίου – Ανηλίου – Κισσού.

Κατά τη διαδικασία κατάθεσης αιτήσεων από εκπαιδευτικούς για τη θέση του διευθυντή σε 85 σχολικές μονάδες του νομού -τετραθέσια δημοτικά και πάνω- κανείς από το σύνολο των 131 υποψηφίων δεν δήλωσε τις συγκεκριμένες δύο σχολικές μονάδες.

Το Συμβούλιο Επιλογής, πρόκειται να συνεδριάσει αύριο, Τετάρτη, προκειμένου να ανακοινώσει οριστικά τα ονόματα των διευθυντών που θα αναλάβουν καθήκοντα στις σχολικές μονάδες. Θα εξετάσει και την περίπτωση των δύο σχολείων που προς το παρόν μένουν… ορφανά από διευθυντές. Βάσει Νόμου, το Συμβούλιο θα ορίσει στη θέση του διευθυντή έναν από τους εκπαιδευτικούς που κατέχουν οργανική θέση, βάσει μορίων.

Σημειώνεται ότι έως 23 Ιουνίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η εκλογή των διευθυντών των σχολικών μονάδων, έως τις 24 Ιουνίου των υποδιευθυντών και μέχρι τις 31 Αυγούστου θα πρέπει να έχουν αναδειχθεί οι Διευθυντές Εκπαίδευσης. Εως τέλος του έτους θα έχουν αναδειχθεί και οι σχολικοί σύμβουλοι.

Στη σύνταξη 32 εκπαιδευτικοί

Στο μεταξύ, τελευταία χρονιά στα σχολεία ήταν η φετινή για 32 εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας, που βγαίνουν στη σύνταξη. Πρόκειται για 18 δασκάλους, 8 νηπιαγωγούς, 4 εκπαιδευτικούς φυσικής αγωγής και 2 αγγλικών.

Ο αριθμός των νέων συνταξιούχων είναι αισθητά μειωμένος σε σχέση με άλλες χρονιές, οπότε και η έξοδος προς τη σύνταξη ήταν μαζική.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου