ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Συνέδριο για το Δαμάσκηνο στη Σκόπελο τον Αύγουστο

συνέδριο-για-το-δαμάσκηνο-στη-σκόπελο-471456

Επιστήμονες από όλο τον κόσμο θα δώσουν «τα φώτα» τους για τη δενδροκομία

Στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος αναμένεται να βρεθεί η Σκόπελος τον Αύγουστο όπου θα «φιλοξενηθεί» η τρίτη διεθνής συνάντηση του European Fruit Research Institute Network. Περισσότεροι από 150 επιστήμονες, αλλά και καλλιεργητές που προέρχονται από την Ευρώπη, την Αμερική, την Κίνα, αλλά και την Ιαπωνία και ασχολούνται αποκλειστικά με το δαμάσκηνο, θα συμμετέχουν στις εργασίες.

Η παραπάνω συνάντηση αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, διότι είναι ταυτόσημη με το πανευρωπαϊκό δίκτυο που απαρτίζεται από Πανεπιστήμια και Ινστιτούτα ερευνών, τα οποία εξειδικεύονται πάνω σε διάφορα θέματα της δενδροκομίας.

Ετσι θεωρείται καθοριστικής σημασίας για την περαιτέρω εξέλιξη αλλά και την ευρύτερη ανάπτυξη της δαμασκηνοπαραγωγής στη Σκόπελο. Παράλληλος στόχος είναι ο χαρακτηρισμός του δαμάσκηνου Σκοπέλου ως προϊόν ονομασίας προέλευσης, με διεθνή απήχηση.

Μια άξια ομάδα διακεκριμένων επιστημόνων, την οποία απαρτίζουν οι: Δρ. Αλεξ. Παπαχατζής, Καθηγητής Δενδροκομίας ΤΕΙ Λάρισας, αν. Πρόεδρος τμήματος Φυτικής Παράγωγης, Δρ. Ιωάννης Βαγγέλας Καθηγητής Εφαρμογών (Φυτοπαθολογίας) ΤΕΙ Λάρισας, τμ. Φυτικής Παραγωγής, Δρ Γεώργιος Ζακυνθινός, αν. Καθηγητής ΤΕΙ Καλαμάτας, Εργαστήριο Βιολογίας και Τεχνολογίας Οπωροκηπευτικών, εργάστηκαν για την πραγματοποίηση του παγκόσμιου συνεδρίου για το δαμάσκηνο στη Σκόπελο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου