ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ξένοι δημοσιογράφοι στη Σκιάθο

ξένοι-δημοσιογράφοι-στη-σκιάθο-472059

Πρωτοβουλίες των ξενοδόχων του νησιού για άνοιγμα στο εξωτερικό

Πενήντα δημοσιογράφοι από διάφορες χώρες της Ευρώπης αναμένεται να επισκεφτούν τη Σκιάθο στο πλαίσιο του ευρύτερου ανοίγματος που επιχειρείται. Εκπρόσωποι μεγάλων μέσων του εξωτερικού θα επισκεφθούν τη Σκιάθο, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται, προκειμένου να προβληθεί ακόμη περισσότερο η Σκιάθος σε διεθνές επίπεδο. Η παραπάνω διαδικασία βρίσκεται σε εξελικτική φάση και ήδη πραγματοποιούνται επαφές, προκειμένου ο στόχος να υλοποιηθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Στο μεταξύ, αναμένονται Τούρκοι τουρ οπερέιτορς περί τα τέλη Ιουνίου ή στις αρχές Ιουλίου, προκειμένου να δουν από κοντά το νησί και τα καταλύματα που διαθέτει. Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Θωμάς Κουκουλάκης, υπογραμμίζει ότι «πριν από δύο χρόνια είχαν ξεκινήσει οι αφίξεις Τούρκων τουριστών, οι οποίοι τελικά κατευθύνθηκαν προς άλλους προορισμούς, όπως η Χαλκιδική, η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Ρόδος, η Μύκονος, η Κρήτη και τώρα συνεχίζουμε να προσπαθούμε, προκειμένου να τους προωθήσουμε στη Σκιάθο».

Το νησί του Παπαδιαμάντη έχει αναπτύξει δίαυλους επικοινωνίας με την εγχώρια και τη διεθνή τουριστική αγορά, προσβλέποντας, παράλληλα, στη μελλοντική εδραίωση της πολυπόθητης σύνδεσης με τη βόρεια Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό εντάχθηκε η πρόσφατη επίσκεψη τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων στο νησί, από Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Κατερίνη, Γιάννενα, Ξάνθη, Ορεστιάδα, με στόχο να προβάλλουν περισσότερο τη Σκιάθο. Η συνάντηση, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Σκιάθου, είχε πολύ μεγάλη σημασία για το νησί, διότι τέθηκε για μια ακόμη φορά επί τάπητος το θέμα της συγκοινωνίας. Υπογραμμίστηκε, δηλαδή, η αναγκαιότητα αποκατάστασης της θαλάσσιας επικοινωνίας με Θεσσαλονίκη, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος της ευκολότερης πρόσβασης των τουριστών από την Ηπειρο και τη Βόρεια Ελλάδα γενικότερα, οι οποίοι επιθυμούν να επισκεφτούν τη Σκιάθο.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου