ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ειδικά κίνητρα για επικουρικούς γιατρούς του ΕΣΥ

ειδικά-κίνητρα-για-επικουρικούς-γιατ-475763

Για απασχόληση σε Ζαγορά, Αργαλαστή, Σκιάθο και Σκόπελο

Τέσσερις περιοχές της Μαγνησίας συμπεριλήφθησαν τελικά στη λίστα οικισμών ή Δήμων με αυξημένα κίνητρα για την προσφορά εργασίας από επικουρικούς γιατρούς του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Ζαγορά, Αργαλαστή, Σκιάθος και Σκόπελος είναι οι περιοχές στις οποίες θα δίνονται κίνητρα τα οποία αφορούν τον υπολογισμό διπλάσιας προϋπηρεσίας αλλά και την απόσπαση συζύγων δημοσίων υπαλλήλων στην ίδια περιοχή.

Συγκεκριμένα χαρακτηρίζονται ως άγονες και προβληματικές λόγω των γεωγραφικών, κοινωνικών, συγκοινωνιακών και οικονομικών τους συνθηκών, μαζί με άλλες πόλεις ή κωμοπόλεις ανά νομό, όπου εδρεύουν νοσοκομεία, νοσοκομεία – κέντρα υγείας ή κέντρα υγείας.

Κίνητρα

  1. Ο χρόνος διάρκειας της σύμβασης των επικουρικών γιατρών οι οποίοι τοποθετούνται στις παραπάνω περιοχές μπορεί να ορίζεται έως και τρία (3) έτη, με την προϋπόθεση ότι στον προϋπολογισμό των νοσοκομείων ή των Υγειονομικών Περιφερειών, θα έχει προβλεφθεί η ανάλογη πίστωση.
  2. Οταν ένας εκ των συζύγων τοποθετείται ως επικουρικός γιατρός στις παραπάνω περιοχές, ο άλλος δικαιούται να τοποθετηθεί σε θέση επικουρικού ιατρού της ειδικότητάς του, κατά προτεραιότητα και κατά παρέκκλιση του καταλόγου, εφόσον αυτή ζητηθεί.
  3. Η προϋπηρεσία επικουρικού γιατρού στις περιοχές υπολογίζεται εις διπλούν σε σχέση με την προϋπηρεσία στα υπόλοιπα νοσοκομεία, για την κατάληψη θέσης κλάδου ιατρών Ε.Σ.Υ.
  4. Οι σύζυγοι των επικουρικών ιατρών που τοποθετούνται στις ανωτέρω περιοχές, και είναι τακτικοί υπάλληλοι και υπάλληλοι ΙΔΑΧ δημοσίων υπηρεσιών και Ν.Π.Δ.Δ. που κατέχουν οργανικές ή προσωποπαγείς θέσεις, επιτρέπεται να αποσπώνται κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων σε υπηρεσίες του στενού δημόσιου τομέα κατά προτεραιότητα και σε περίπτωση έλλειψης υπηρεσιακών αναγκών σε υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα, στην περιοχή που υπηρετεί ο/η σύζυγός τους

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου