ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εκδρομή στη Σκύρο

εκδρομή-στη-σκύρο-529019

Από τους μαθητές των Γυμνασίων Σκιάθου και Αλοννήσου

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια, ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή του Γυμνασίου Σκιάθου. Η εκδρομή είχε προορισμό το πανέμορφο, γεμάτο από την ιστορία και τη λαϊκή παράδοση, νησί της Σκύρου.

Συμμετείχαν 111 μαθητές και μαθήτριες του σχολείου με 9 συνοδούς καθηγητές και με επικεφαλής τη Διευθύντρια, κ. Σ. Ζαφειρίου, και την Υποδιευθύντρια, κ. Α. Αρμαμέντου, οι οποίες με πολύ προσωπικό μόχθο φρόντισαν για την άψογη διοργάνωση αυτής της εκδρομικής εξόρμησης.

Τους μαθητές του Γυμνασίου συνόδεψαν οι καθηγήτριες, κυρίες Β. Ρουμελιώτου, Θ. Κουσμάνη, Κ. Τζίρου και οι καθηγητές, κύριοι Α. Καρακαστανιάς, Χ. Καβούρης, Ι. Κλειτσογιάννης, Κ. Δινάκης, και Ν. Παπακωνσταντίνου.

Την εκδρομή του αυτή το Γυμνάσιο της Σκιάθου τη συνδιοργάνωσε από κοινού με το αντίστοιχο Γυμνάσιο της γειτονικής Αλοννήσου, το οποίο και συνταξίδεψε με 84 μαθητές του και τους συνοδούς καθηγητές, με επικεφαλής τη Διευθύντρια Μ. Μαχαιρίδου και τον Υποδιευθυντή κ. Δημήτρη Μαμούρα.

Οι στόχοι της εκδρομής στη Σκύρο, οι οποίοι είχαν άμεση σχέση με τη γνώση της τοπικής ιστορίας, του νησιωτικού συμπλέγματος των Βορείων Σποράδων (όπου συμπεριλαμβάνονται και η Σκιάθος και η Αλόννησος, αλλά και η λίγο πιο μακρινή Σκύρος) επιτεύχθηκαν απόλυτα με την επίσκεψη στο νησί του Αχιλλέα και του Νεοπτόλεμου.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου της Σκιάθου και οι συμμαθητές και συμμαθήτριές τους από την Αλόννησο είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν και να γνωρίσουν από κοντά έναν πολύ όμορφο νησιώτικο παραδοσιακό οικισμό, γεμάτο από μνημεία όλων των φάσεων της ελληνικής ιστορίας: αρχαιολογικούς χώρους, βυζαντινό και βενετσιάνικο κάστρο, βυζαντινούς ναούς και μοναστήρια, όπως αυτό το περίφημο και ξακουστό του Αη Γιώργη, που αποτελεί την κορώνα του γραφικού Χωριού της Σκύρου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου