ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ομορφιές της Αλοννήσου στην Αθήνα

ομορφιές-της-αλοννήσου-στην-αθήνα-534388

Παράλληλη παρουσίαση του νησιού σε κεντρικό εμπορικό κέντρο και την Κηφισιά

Στοχευμένες ενέργειες για την ενίσχυση του εγχώριου τουριστικού ρεύματος πραγματοποιούνται από τους επικεφαλής της Αλοννήσου, μέσω της παρουσίασης του νησιού στο The Mall Athens, αλλά και της προγραμματιζόμενης παράλληλης συμμετοχής στην ανθοκομική έκθεση της Κηφισιάς.

Στο μεταξύ, οι πρώτοι ξένοι εκδρομείς επισκέφθηκαν χθες την Αλόννησο με τουριστικό σκάφος. Ογδόντα περίπου αλλοδαποί τουρίστες πραγματοποίησαν ημερήσια κρουαζιέρα, προκειμένου να γνωρίσουν τις ομορφιές των Βορείων Σποράδων και της Αλοννήσου, που εισήλθε ουσιαστικά στους ρυθμούς της θερινής σεζόν.

Εν αναμονή του καλοκαιριού, οι ιθύνοντες της Αλοννήσου καταβάλλουν προσπάθειες προς την κατεύθυνση της τουριστικής ανάπτυξης.

Στο ειδικά διακοσμημένο περίπτερο, όπου «φιλοξενείται» η Αλόννησος, στο δημοφιλέστερο εμπορικό κέντρο της Ελλάδας διανέμεται στους πολυπληθείς επισκέπτες προωθητικό υλικό για τις ομορφιές του νησιού, ενώ παράλληλα πραγματοποιείται διαγωνισμός με έπαθλο δωρεάν διαμονή στο νησί.

Η παραπάνω δράση έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών Αθηναίων, οι οποίοι ζητούν πληροφορίες για την Αλόννησο, ενώ παράλληλα, δεκάδες Αλοννησιώτες, οι οποίοι ζουν στην πρωτεύουσα, συνδράμουν εθελοντικά την προσπάθεια προβολής του νησιού.

Η πρόταση παράλληλης παρουσίασης της Αλοννήσου στην ανθοκομική έκθεση της Κηφισιάς, προέκυψε τις προηγούμενες μέρες. Οπως αναφέρει στο σημείο αυτό η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Αλοννήσου, Κική Αναγνώστου «υπήρξε πρόταση να προβάλλουμε την Αλόννησο στην ανθοκομική έκθεση της Κηφισιάς, η οποία θα διαρκέσει έως τις 10 Μαΐου. Στην Κηφισιά θα τοποθετηθεί σταντ με αφίσες και μπάνερς για την Αλόννησο, προκειμένου να γίνει παράλληλη προβολή του νησιού».

Στόχος των παραπάνω παρουσιάσεων είναι αποτελέσει το νησί πόλο έλξης για περισσότερους Ελληνες τουρίστες. Οπως υπογραμμίζει η κ. Αναγνώστου «αναμένουμε ανταπόκριση του κόσμου. Η παρουσίαση πραγματοποιείται λίγο πριν το καλοκαίρι και ελπίζουμε ότι θα έχει καλά αποτελέσματα, λόγω της έκτασης που έχει λάβει η προβολή του νησιού στην εγχώρια αγορά».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου