ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Δεκατρία κρουαζιερόπλοια στη Σκιάθο

δεκατρία-κρουαζιερόπλοια-στη-σκιάθο-541082

Είκοσι συνολικά αφίξεις αναμένονται στη διάρκεια της σεζόν και μέχρι τον Οκτώβριο

Ανοδική τάση παρουσιάζουν φέτος οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στη Σκιάθο, οι οποίες μεταφράζονται σε διψήφιο νούμερο, και δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες στο νησί του Παπαδιαμάντη.

Είκοσι αφίξεις δεκατριών, συνολικά, κρουαζιερόπλοιων καταγράφονται στο πρόγραμμα της φετινής σεζόν, μετά την προχθεσινή, πρώτη άφιξη του κρουαζιερόπλοιου Europa της εταιρείας Intercruises, θυγατρική της TUI, το οποίο μετέφερε 340 επιβάτες και 160 άτομα πλήρωμα, ενώ δεν αποκλείονται και άλλες αφίξεις στη διάρκεια της σεζόν.

Σημειώνεται πως την περσινή χρονιά είχαν καταπλεύσει στη Σκιάθο 14 πλοία, ενώ όπως όλα δείχνουν, θα υπάρξει κατακόρυφη αύξηση την αντίστοιχη φετινή σεζόν. Ο κύκλος των αφίξεων άνοιξε στις 28 Απριλίου και θα διαρκέσει έως τις 18 Οκτωβρίου.

Το πρόγραμμα αφίξεων κρουαζιερόπλοιων στη Σκιάθο έχει ως εξής:

* STAR CLIPPER στις 6 Μαΐου

* ALBATROS στις 22 Μαΐου

* STAR CLIPPER στις 24 Ιουνίου

* SALAMIS FILOXENIA στις 28 Ιουνίου, 3 Ιουλίου και 21 Ιουλίου

* ΑΖΑΜΑRA JOURNEY στις 24 Ιουλίου,

* SEA DREAM II στις 28 Ιουλίου

* MS CLUB MED στις 28 Ιουλίου

* STAR CLIPPER στις 5 Αυγούστου

* MS CLUB MED 2 στις 11 Αυγούστου

* SALAMIS FILOXENIA στις 16 Αυγούστου

* SERENISSIMA την 1η Σεπτεμβρίου

* MS CLUB MED 2, την 1η Σεπτεμβρίου

* SEA DREAM I στις 7 Σεπτεμβρίου

* AEGEAN ODYSSEY στις 9 Σεπτεμβρίου

* STAR CLIPPER στις 9 Σεπτεμβρίου

8EUROPA 2 στις 15 Σεπτεμβρίου και 18 Οκτωβρίου.

Τα εν λόγω κρουαζιερόπλοια συνήθως απευθύνονται σε ειδικό κοινό κυρίως επιστήμονες, επιχειρηματίες και γενικά σε επιβάτες υψηλής οικονομικής κατάστασης οι οποίοι τα προτιμούν κυρίως για τους προορισμούς που επισκέπτονται και για τις θεματικές εκδηλώσεις που φιλοξενούνται κατά την διάρκεια των περιηγήσεων.

Στόχος του Δήμου Σκιάθου και ειδικότερα της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής αποτελεί η περαιτέρω αύξηση του αριθμού των αφίξεων μιας και η Σκιάθος συγκεντρώνει εκείνα τα χαρακτηριστικά (καθαρές, όμορφες παραλίες, πανέμορφα, οργανωμένα μοναστήρια) που προτιμούν οι επιβάτες των συγκεκριμένων πλοίων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου