ΣΠΟΡΑΔΕΣ

2.579 αιτήματα κατοίκων της Αλοννήσου για ιατρικές εξετάσεις και διαλέξεις

2-579-αιτήματα-κατοίκων-της-αλοννήσου-για-561473

2.579 αιτήματα κατοίκων της Αλοννήσου για ιατρικές εξετάσεις και διαλέξεις

Αποστολή 34 γιατρών και 15 ειδικών επιστημόνων θα βρίσκεται στην Αλόννησο την περίοδο του Αγίου Πνεύματος. Τα αιτήματα κατοίκων του νησιού για ιατρικές εξετάσεις και συμμετοχή σε διαλέξεις έσπασαν κάθε ρεκόρ: 2.579 κάτοικοι κινητοποίησαν μεγάλη ομάδα επιστημόνων που θα μεταβεί στο νησί από 29 Μαΐου έως 1η Ιουνίου.

Ο Πρόεδρος του Μακεδονικού ομίλου σκαφών ΜΟΦΣ (Μακεδονικού Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών) Θόδωρος Καρτσιώτης και ο Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης, ανακοίνωσαν τα στατιστικά στοιχεία που προέκυψαν ύστερα από τη μηχανογραφική επεξεργασία των αιτήσεων των κατοίκων της Αλοννήσου στην αποστολή του ΜΟΦΣ «Αλόννησος 2015: ιατρική και εκπαιδευτική αποστολή, αγάπης και αλληλεγγύης». Πέρα από κάθε πρόβλεψη υπεβλήθησαν 2.579 αιτήματα, (2.171 για ιατρικά ραντεβού και 408 για συμμετοχής σε διαλέξεις) για να υλοποιηθούν σε 2 μόλις ημέρες.

Θα ικανοποιηθεί τουλάχιστον το 93% των αιτημάτων. Η ιατρική ομάδα από τους 16 γιατρούς του αρχικού προγραμματισμού, έφθασε στους 34 γιατρούς 19 ειδικοτήτων και αποτελείται από καθηγητές Πανεπιστημίου, διευθυντές κλινικών κ.ά. Μεταξύ του άλλου ειδικού ιατρικού εξοπλισμού που θα μεταφερθεί, θα υπάρχουν: φορητό μικροβιολογικό εργαστήριο, ειδικά όργανα για πνευμονική σπιρομέτρηση και οφθαλμολογικές εξετάσεις, έγχρωμος υπερηχογράφος.

Καθορίστηκαν 10 χώροι ιατρικών εξετάσεων στο Ιατρείο και 10 στο Γυμνάσιο. Ετοιμάζεται η λειτουργία 5 ταυτοχρόνως γραμματειών (Δήμο, Ιατρείο, Γυμνάσιο. Λιμάνι, Στενή Βάλα) στελεχωμένες με 50 εθελοντές, για να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι και οι πολλοί επισκέπτες που αναμένεται να φθάσουν με τα σκάφη τους και με το πλοίο της γραμμής.

Εχουν προγραμματιστεί ειδικές παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Παράλληλα θα γίνουν 9 εκπαιδευτικές και ιατρικές διαλέξεις και ένα τετράωρο σεμινάριο ΜΕΤΕΟ για τους κατοίκους του νησιού και για τους εκπαιδευτικούς, με εισηγητές γιατρούς και γνωστούς εκπαιδευτικούς, σχολικούς συμβούλους και πρώην Περιφερειάρχες Εκπαίδευσης.

Υπολογίζεται ότι περισσότερα από 40 σκάφη με 150 επισκέπτες, θα βρίσκονται στο νησί στις αρχές της τουριστικής περιόδου. Εδαφολογικές μελέτες και κτηνιατρικές δράσεις ολοκληρώνουν τους στόχους της αποστολής.

Ακολουθώντας το πλαίσιο των προηγούμενων επιτυχημένων αποστολών στον Άγιο Ευστράτιο το 2012 και το 2014, ο ΜΟΦΣ θα καταβάλει και πάλι κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να υπάρξουν σημαντικές δωρεές προς το ιατρείο του νησιού και τους μαθητές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου