ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Καταδυτικά πάρκα και προσλήψεις

καταδυτικά-πάρκα-και-προσλήψεις-562573

Θα συζητηθούν στο αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου

Η δημιουργία οργανωμένων χώρων κατάδυσης – καταδυτικά πάρκα στο νησί της Σκιάθου, η πρόσληψη εποχικού προσωπικού καθώς και η κάλυψη των παραλιών με ναυαγοσώστες, είναι μερικά από τα θέματα που θα βρεθούν στο επίκεντρο του δημοτικού συμβουλίου Σκιάθου που συνεδριάζει αύριο το απόγευμα στο δημαρχείο.

Ειδικότερα στη συνεδρίαση, σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη θα συζητηθεί το θέμα της πρόσληψης 5 εργατών καθαριότητας και ενός οδηγού με σύμβαση ορισμένου χρόνου και πιο συγκεκριμένων 2 μηνών. Οι προσλήψεις αυτές κρίθηκαν απαραίτητες για την κάλυψη αναγκών που έχουν προκύψει.

Το δημοτικό συμβούλιο εξάλλου ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου καλείται να συζητήσει και να αποφασίσει για την ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών του νησιού.

Εκτέλεση των εργασιών ναυαγοσωστικού έργου της παραλιακής ζώνης των πολυσύχναστων ακτών του Δήμου Σκιάθου (Μεγάλη Αμμος, Βρωμόλιμνος, Αγία Παρασκευή, Αχλαδιές, Τρούλος, Μπανάνας, Κουκουναριές).

Οσον αφορά τη δημιουργία καταδυτικού πάρκου στο νησί της Σκιάθου, σύμφωνα με την εισήγηση η δημοτική αρχή προτείνει ως χώρο οργανωμένης κατάδυσης, τη θέση «Μαρίνος» στο πλαίσιο της πρότασης για την ίδρυση πιλοτικών καταδυτικών πάρκων.

Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου θα προωθηθεί στην περιφέρεια Θεσσαλίας που είναι η επιβλέπουσα αρχή για το συγκεκριμένο έργο.

Στην ημερήσια διάταξη της αυριανής συνεδρίασης περιλαμβάνεται επίσης συζήτηση για τον κανονισμό καθαριότητας του Δήμου Σκιάθου, συζήτηση για τη λήψη απόφασης για επιχορήγηση του Γυμναστικού Συλλόγου Σκιάθου για τη διοργάνωση τουρνουά καλαθοσφαίρισης καθώς και διάφορα αιτήματα που αφορούν σε δημότες.

Για τον κανονισμό καθαριότητας ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Κων. Γιαννίτσης, θα προβεί σε ενημέρωση ενόψει του καλοκαιριού.

Το καλοκαιρινό πρόγραμμα αποκομιδής θα συνοδευτεί με την αύξηση του αριθμού των οχημάτων αποκομιδής και τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας της Υπηρεσίας Καθαριότητας, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα πρόστιμα που περιλαμβάνει ο νέος κανονισμός καθαριότητας υπάρχει πρόβλεψη να ξεκινούν από 150 ευρώ και μπορεί να ανέρχονται μέχρι και 2.000 ευρώ για σοβαρές παραβάσεις που αφορούν στην εναπόθεση μπαζών αλλά και τη ρύπανση του περιβάλλοντος.

Ηδη συνεργεία της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Σκιάθου έχουν λάβει εντολές να διενεργούν συνεχείς ελέγχους και στις περιπτώσεις που εντοπίζονται μπάζα και υπολείμματα γεωργικών και κτηνοτροφικών εργασιών στην ύπαιθρο θα αναζητούνται οι υπεύθυνοι, ώστε να βεβαιώνονται παραβάσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου