ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Γερμανοί δημοσιογράφοι στη Σκόπελο

γερμανοί-δημοσιογράφοι-στη-σκόπελο-623386

Δυναμικές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες προκειμένου να ενισχυθεί η προβολή του νησιού

Σειρά πρωτοβουλιών αναπτύσσονται στη Σκόπελο από τον όμιλο «Spyrou Hotels» προκειμένου να ενισχυθεί το τουριστικό προφίλ του νησιού διεθνώς, στις οποίες περιλαμβάνονται συναντήσεις με δημοσιογράφους και άνοιγμα στη Γερμανία.

Στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, φέτος θα πραγματοποιούν δρομολόγια από γερμανικές πόλεις οι εταιρείες Air Berlin και Condor Air. Ωστόσο προβληματισμούς δημιούργησαν ορισμένες αντιφατικές προβλέψεις για την τουριστική κίνηση προς τις Β. Σποράδες από την Γερμανική αγορά. Δηλώσεις από θεσμικούς παράγοντες κάνουν λόγο για διψήφια αύξηση προς την Ελλάδα. Επαγγελματίες του χώρου δεν συμμερίζονται αυτή την αισιοδοξία αναφορικά με τις αφίξεις στο αεροδρόμιο της Σκιάθου.

Ενόσω απομένει να επιβεβαιωθούν οι αισιόδοξες ή δυσοίωνες προβλέψεις, ο όμιλος «Spyrou Hotels» έχει ήδη επιβεβαιώσει μια σειρά από επισκέψεις έγκριτων Γερμανών δημοσιογράφων στη Σκόπελο ώστε να μεγιστοποιηθεί η αναγνωρισιμότητα και εξωστρέφεια του προορισμού.

Στο μεταξύ, τον όμιλο «Spyrou Hotels» εκπροσώπησε στη διεθνή έκθεση του Βερολίνου ΙΤΒ 2015 ο Διευθυντής Marketing και Πωλήσεων, κ. Γιώργος Μιχάλης. Στο φιλόξενο χώρο της Περιφέρειας Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε μια σειρά επαφών με επαγγελματίες του τουρισμού. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε σε συναντήσεις με δημοσιογράφους του Τουριστικού ρεπορτάζ και διοργανωτές εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Η ITB είναι η μεγαλύτερη Τουριστική Εκθεση της Γερμανίας και μια από τις κορυφαίες στον κόσμο, η οποία καλύπτει πέντε ηπείρους, 180 χώρες, 10.000 εκθέτες,

20.000 συνεδριακούς επισκέπτες, 50.000 ιδιώτες επισκέπτες και 110.000 επαγγελματίες επισκέπτες.

Στο άμεσο μέλλον θα πραγματοποιηθεί στη Σκόπελο συνάντηση εργασίας με διακεκριμένο επαγγελματία περιπατητικού και φυσιολατρικού τουρισμού που μπορεί να προσφέρει νέες προοπτικές στη δυνατότητα επέκτασης της τουριστικής περιόδου σε μήνες με χαμηλή ζήτηση για τον προορισμό. Η συνδρομή του Δήμου αλλά και των εθελοντών στη διάνοιξη, συντήρηση και σήμανση των μονοπατιών της Σκοπέλου θα ήταν όχι μόνο ευπρόσδεκτη αλλά και επιβεβλημένη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου