ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Μέτρα κατά της ρύπανσης

μέτρα-κατά-της-ρύπανσης-625428

Εξάλειψη δυσάρεστων οσμών σε κεντρικά σημεία της Σκιάθου

Με χρηματοδότηση των Σκιαθιτών Γεωργίου Αλεξανδρίδη και του γιου του Παράσχου Αλεξανδρίδη, πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα έργο για την αντιμετώπιση των δυσάρεστων οσμών στον πεζόδρομο «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» και παραλίας (σημείο εκβολής υδάτων).

Από τριετίας και πλέον, οι δύο δωρητές, είχαν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους, ώστε να αντιμετωπισθεί το υφιστάμενο πρόβλημα κακοσμίας, που ουσιαστικά πρόκειται για ρύπανση του ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος, στα αναφερόμενα τμήματα της πόλεως.

Οι ευεργέτες έχουν προσφερθεί να καλύψουν τη δαπάνη του έργου, προϋπολογισθείσα στις 12.000 ευρώ, αναθέτοντας τη διαδικασία στον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Σκιάθος», σε συνεργασία με το Δήμο Σκιάθου.

Η αρχή του έργου βασίζεται στην εγκατάσταση κατάλληλου εξοπλισμού παροχής θαλασσινού νερού στο δίκτυο ομβρίων και ακαθάρτων υδάτων για την αντιμετώπιση της δυσοσμίας που παρατηρείται κατά καιρούς, και πιο έντονα τους καλοκαιρινούς μήνες, κατά μήκος του πεζοδρομίου «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» και σημείο εκβολής (παραλία)

Στην παρούσα φάση, η Δημοτική Αρχή, συμφωνεί με την υλοποίηση του έργου, και δρομολογούνται οι ενέργειες και η λήψη των σχετικών αδειών, ώστε το έργο να είναι σε λειτουργία, με την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Λαμβάνοντας υπόψη την παρατεταμένη οικονομική δυσπραγία, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος», διατυπώνει θερμές ευχαριστίες στους δύο παραπάνω Σκιαθίτες, «για τις εξαιρετικά χρήσιμες και παραδειγματικές ενέργειές τους στις ανάγκες του νησιού μεταξύ των οποίων και η παρούσα που δεν μπορεί παρά να είναι δείκτης ευαισθησίας τους, πολιτισμού και αγάπης για το νησί» όπως επισημαίνεται.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου