ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ιερέας από τη Σκιάθο στην Αλόννησο

ιερέας-από-τη-σκιάθο-στην-αλόννησο-630726

Βρέθηκε προσωρινή λύση έως ότου τοποθετηθεί μόνιμα εφημέριος στην Αγία Παρασκευή

Ιερέας από τη Σκιάθο θα μετακινείται στην Αλόννησο, σε τακτά διαστήματα, προκειμένου να τελούνται οι λατρευτικές ακολουθίες στο νησί κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, μέχρις ότου τοποθετηθεί εφημέριος σε μόνιμη βάση, στον ιερό ναό της Αγίας Παρασκευής.

Το νησί της Αλοννήσου παρέμεινε χωρίς ιερέα τις δώδεκα τελευταίες ημέρες, ενώ τους Χαιρετισμούς τέλεσε την προηγούμενη Παρασκευή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος χωροστάτησε και στη θεία λειτουργία, ανήμερα της Κυριακής της Ορθοδοξίας.

Υπενθυμίζεται ότι το μεγάλο κενό δημιουργήθηκε λόγω της ξαφνικής εκδημίας του ιερέα του νησιού, π. Αβραάμ Αποστολίδη, εφημέριου του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής, σε ηλικία 39 μόλις ετών. Ο μακαριστός π. Αβραάμ, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους, αισθάνθηκε ξαφνική αδιαθεσία και έχασε τις αισθήσεις του, τη στιγμή που προσκυνούσε τον τάφο του Αγίου Ρηγίνου, πολιούχου και προστάτη της Σκοπέλου. Ο π. Αβραάμ, ο οποίος υπέστη βαρύτατο εγκεφαλικό, διακομίστηκε αμέσως, σε κωματώδη κατάσταση στο Κέντρο Υγείας της Σκοπέλου, όπου κατέληξε, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, οι οποίοι είχαν φροντίσει προηγουμένως για την άμεση διασωλήνωσή του.

Με απόφαση του κ. Χρυσοστόμου, οι λατρευτικές ακολουθίες θα τελούνται από τον π. Λουκά, ιερέα της Σκιάθου, ο οποίος θα μεταβαίνει κάθε εβδομάδα στην Αλόννησο, ενώ έχει ληφθεί παράλληλα μέριμνα από το Δήμο Αλοννήσου, για την εξασφάλιση χώρου φιλοξενίας στον ιερέα, κατά την παραμονή του στο νησί.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου