ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Επανέρχεται για το ρεκόρ Γκίνες

επανέρχεται-για-το-ρεκόρ-γκίνες-634958

Ο Βαγγέλης Παπατζιτζές προετοιμάζεται προκειμένου να καταδυθεί σε βάθος 12 μέτρων στην Αλόννησο

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα βρεθεί ακόμη μια φορά ο Βαγγέλης Παπατζιτζές, ο οποίος θα επαναλάβει την προσπάθεια κατάρριψης του παγκόσμιου ρεκόρ παραμονής στη θάλασσα για περισσότερες από 50 ώρες. Το παράτολμο και επικίνδυνο εγχείρημα θα επαναληφθεί το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, στη θαλάσσια περιοχή Μαρπούντα της Αλοννήσου, με τη συνδρομή δεκάδων εθελοντών, δυτών, κατοίκων και επαγγελματιών της Αλοννήσου.

Ενα χρόνο μετά, ο θαρραλέος εκπαιδευτής καταδύσεων δηλώνει αποφασισμένος να υλοποιήσει το στόχο του, προετοιμάζοντας με πολύ προσεκτικά βήματα το νέο εγχείρημα. Στην παρούσα φάση, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία εξασφάλισης χορηγιών. «Το εγχείρημα έχει πάρει μεγάλη δημοσιότητα και φέτος θα είναι ακόμη μεγαλύτερη, αφού περιμένουμε σχετική απάντηση από το Υπουργείο Τουρισμού και από τον ΕΟΤ» όπως αναφέρει ο κ. Παπατζιτζές, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Μετά τη διευθέτηση των τεχνικών λεπτομερειών, θα αρχίσει η διαδικασία της δοκιμαστικής κατάδυσης μετά από διάστημα είκοσι περίπου ημερών, στην Αλόννησο, σε απολύτως φυσικές συνθήκες.

Υπενθυμίζεται ότι το αρχικό εγχείρημα διήρκεσε 17 ώρες, γεγονός που εγγράφηκε ως πανελλήνιο ρεκόρ για τον τολμηρό δύτη, ο οποίος έχει θέσει ως στόχο ζωής την κατάρριψη του προηγούμενου παγκόσμιου ρεκόρ παραμονής κάτω από το νερό, που ήταν 48 ώρες και 50 λεπτά.

Το εγχείρημα θα υλοποιηθεί νωρίτερα σε σχέση με πέρυσι, το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, όπως προαναφέρθηκε, «για να έχουμε πιο ευνοϊκές συνθήκες» όπως επισημαίνει ο κ. Παπατζιτζές, ο οποίος καθιστά παράλληλα σαφές ότι «δεν εγκαταλείπω την προσπάθεια, η οποία θα είχε ολοκληρωθεί με επιτυχία πέρυσι, αν δεν υπήρχαν τεχνικά προβλήματα».

Το πιο βασικό σημείο είναι ο συγχρονισμός του τεχνικού εξοπλισμού κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και του αντίστοιχου πάνω από τη στάθμη του νερού και στην ξηρά. Γι’ αυτό το λόγο, άλλωστε, θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο το τεχνικό σκέλος του εγχειρήματος.

Η προσπάθεια θα βιντεοσκοπηθεί, θέτοντας, στη συνέχεια, υποψηφιότητα για το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες στην κατηγορία παραμονής στο βυθό, σε βάθος βαθύτερο των δέκα μέτρων, για περισσότερες από 50 ώρες. Την παράτολμη προσπάθεια θα συνδράμει πολυμελής ομάδα δυτών, φίλοι και μαθητές του εκπαιδευτή, οι οποίοι θα καταδύονται εναλλάξ, προκειμένου να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια στον πρωταγωνιστή του εγχειρήματος, ο οποίος παραμένει προσηλωμένος στο στόχο του.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου