ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αγγλοι τουρ οπερέιτορς στην Αλόννησο

αγγλοι-τουρ-οπερέιτορς-στην-αλόννησο-637287

Ενδυνάμωση των δεσμών με τη Βρετανία, ενώ σημειώνεται κάμψη από Αυστρία και Γερμανία

Ικανοποιητικά χαρακτηρίζονται τα μηνύματα που καταφθάνουν από τη Βρετανική αγορά στην Αλόννησο, σε αντίθεση με τις Γερμανόφωνες χώρες, όπου παρατηρείται συγκρατημένη κινητικότητα, την παρούσα, τουλάχιστον, χρονική στιγμή.

Οι προκρατήσεις από Γερμανία και Αυστρία εξελίσσονται με αργούς ρυθμούς, σε αντίθεση με τα δεδομένα που ίσχυαν πριν από τις εκλογές, ενώ οι ξενοδόχοι εκφράζουν την πεποίθηση ότι η αναστροφή κλίματος οφείλεται στα διεθνή δημοσιεύματα για τη χώρα μας.

Οι Αγγλοι τουρίστες εκτιμάται ότι θα αποτελέσουν για μια ακόμη φορά το κέντρο βάρους των αφίξεων από το εξωτερικό, δεδομένου ότι το ταξιδιωτικό ενδιαφέρον των Βρετανών, κατά τη θερινή περίοδο, είναι παραδοσιακά στραμμένο προς τα νησιά των Βορείων Σποράδων.

Οι προσπάθειες ενδυνάμωσης των τουριστικών δεσμών με τη Βρετανική αγορά συνεχίζονται, εξ ου και η πρόσφατη εκδήλωση παρουσίασης της Αλοννήσου στο Λονδίνο, που σημείωσε επιτυχία. Με αφορμή την παραπάνω πρωτοβουλία, ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Αλοννήσου, Κώστας Ευσταθίου, πραγματοποίησε επαφές με τουρ οπερέιτορς, προκειμένου το συγκεκριμένο νησί να ενταχθεί στα ταξιδιωτικά πλάνα της επόμενης τουριστικής χρονιάς.

Εντός του Μαΐου αναμένονται μεμονωμένες επισκέψεις Αγγλων τουρ οπερέιτορς στο νησί, προκειμένου να συζητηθούν οι λεπτομέρειες που στοιχειοθετούν την εντονότερη συνεργασία μεταξύ των δύο περιοχών. «Υπάρχει θετική εικόνα για την Αλόννησο και πάντα αναζητούν νέους προορισμούς οι τουρ οπερέιτορς. Γενικά από την Αγγλία είναι ευοίωνα τα μηνύματα. Στις άλλες αγορές έχουμε πρόβλημα» ανέφερε ο κ. Ευσταθίου, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, συνεχίζονται οι κρατήσεις και των μελλόνυμφων ζευγαριών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προκειμένου να τελέσουν τους γάμους τους στην Αλόννησο, στη διάρκεια του καλοκαιριού. «Παρά το γεγονός ότι ξεκίνησαν πολύ καλά οι κρατήσεις της σεζόν, η αβέβαιη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, δεν μας επιτρέπει να κάνουμε ασφαλείς προβλέψεις για το μέλλον. Προσωπικά, διατηρώ την αισιοδοξία μου και ευελπιστώ ότι θα υπάρξει βελτίωση», υπογραμμίζει ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Αλοννήσου, παρακολουθώντας, παράλληλα, με ψυχραιμία τις εξελίξεις.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου