ΣΠΟΡΑΔΕΣ

«Απόβαση» Κινέζων στη Σκιάθο

απόβαση-κινέζων-στη-σκιάθο-650808

Πολυμελής ομάδα επισκέφθηκε προχθές το νησί και περιηγήθηκε στα μουσεία

Γκρουπ Κινέζων τουριστών επισκέφθηκαν προχθές τη Σκιάθο, προκειμένου να γνωρίσουν τις φυσικές ομορφιές, την κουλτούρα αλλά και τις τοπικές γεύσεις του νησιού. Η πολυμελής ομάδα, που αποτελούνταν από 40 Κινέζους τουρίστες, και δημοσιογράφους, επισκέφθηκε το νησί στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει η Ενωση Ξενοδόχων της Σκιάθου, με απώτερο στόχο τη διεύρυνση του τουριστικού ρεύματος και στη διάρκεια του χειμώνα. Πρόκειται, σημειωτέον, για το δεύτερο γκρουπ Κινέζων επισκεπτών της Σκιάθου στη διάρκεια του φετινού χειμώνα, δεδομένου ότι προηγήθηκε ανάλογη δράση τον περασμένο Νοέμβριο.

Στο μεταξύ, έχουν προγραμματιστεί επισκέψεις τριών επιπλέον γκρουπ Κινέζων επισκεπτών στη διάρκεια της θερινής σεζόν, προκειμένου να ενισχυθούν οι προσπάθειες που καταβάλλονται και να ανοιχτεί το νησί σε διάφορες τουριστικές αγορές του εξωτερικού.

«Ως Ενωση Ξενοδόχων έχουμε πραγματοποιήσει επαφές με γραφείο που επικεντρώνεται στους Κινέζους τουρίστες και κατορθώσαμε να εντάξουμε και τη Σκιάθο στο πρόγραμμά τους, μετά από πολλές προσπάθειες» όπως αναφέρει ο Θωμάς Κουκουλάκης, πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου. Το πρόγραμμα του γκρουπ περιλαμβάνει διήμερη διαμονή στην Αθήνα, μονοήμερη στη Σκιάθο, στη Μύκονο, ένα βράδυ στην Αλόννησο, επιστροφή στην Αθήνα και από εκεί μετάβαση αεροπορικώς στην Κίνα.

«Ο στόχος μας είναι να έρχονται όσο το δυνατό περισσότερα γκρουπ στη διάρκεια του χειμώνα, ώστε να καταστεί ευρύτερα γνωστό ότι η Σκιάθος προσφέρεται και για χειμερινές διακοπές και να προσπαθήσουμε, παράλληλα, όσο το δυνατό περισσότερο, να έρχονται και άλλα γκρουπ, όχι μόνο Κινέζων, αλλά από διάφορες χώρες του εξωτερικού» υπογραμμίζει ο κ. Κουκουλάκης.

Το πρόγραμμα της χειμερινής περιήγησης περιλαμβάνει επίσκεψη σε μουσεία του νησιού, σε καφέ και εστιατόρια που λειτουργούν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, με απώτερο στόχο την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, η Ενωση Ξενοδόχων Σκιάθου συμμετέχει ενεργά σε πρόγραμμα κατάρτισης, το οποίο ενδιαφέρει όσους επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν ενεργά με τον τουρισμό. Το παραπάνω πρόγραμμα υλοποιείται με τη συνεργασία των Ενώσεων Ξενοδόχων της Σκοπέλου, της Αλοννήσου και των δήμων Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου.

Το δεύτερο σκέλος του προγράμματος έχει ως επίκεντρο τα τοπικά προϊόντα και τους φορείς που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο πεδίο. Φορέας υλοποίησης του παραπάνω προγράμματος είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ουσιαστικός στόχος είναι η περαιτέρω ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, με τη συνδρομή της Ενωσης Ξενοδόχων και του Δήμου. «Το ποσό που αντιστοιχεί στη συμμετοχή της Ενωσης Ξενοδόχων, θα το προσφέρουμε για κοινωφελείς σκοπούς και συγκεκριμένα σε ευπαθείς ομάδες» επισημαίνει ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων της Σκιάθου.

Η πολυεπίπεδη τουριστική ανάπτυξη της Σκιάθου είναι ο βασικός άξονας πάνω στον οποίο κινούνται οι προσπάθειες που αναπτύσσονται και προσδοκία όλων, είναι να αποδώσουν καρπούς, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και της τοπικής οικονομίας.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου