ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Τέσσερα νέα έργα στη Μαγνησία προϋπολογισμού 3,4 εκ. ευρώ

τέσσερα-νέα-έργα-στη-μαγνησία-προϋπολ-652072

«Με σχέδιο και προγραμματισμό, στηρίζουμε στην πράξη τα νησιά και το οδικό δίκτυο της ΠΕ Μαγνησίας», δήλωσε ο Κ. Αγοραστός

Στη φάση της κατασκευής μπαίνουν τέσσερα νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 3,4 εκ ευρώ για τη Μαγνησία. Τις συμβάσεις κατασκευής των έργων υπέγραψε σήμερα με τους αναδόχους ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων.

Πρόκειται για τα έργα:

* αντικατάστασης εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στην πόλη της Σκιάθου, προϋπολογισμού 2.100.000 ευρώ

* βελτίωσης οδοστρώματος στην περιοχή Ξάνεμος, προϋπολογισμού 425.000 ευρώ

* συντήρησης οδικού δικτύου νομού Μαγνησίας (ασφαλτικά), προϋπολογισμού 550.000 ευρώ

* συντήρησης οδικού δικτύου Περιφερειακής ενότητας Μαγνησίας & Σποράδων, θέση Αγιοι Απόστολοι, προϋπολογισμού 350.000 ευρώ.

«Τα τέσσερα έργα που συμβασιοποιούνται σήμερα (σ.σ. χθες), σε μία δύσκολη για τις δημοπρατήσεις και την έναρξη έργων περίοδο, αποτελούν σημαντική επένδυση για την τοπική οικονομία, δημιουργώντας παράλληλα θέσεις εργασίας κι αναβαθμίζοντας τους τοπικούς μας πόρους», δήλωσε ο Κ. Αγοραστός.

«Τα δύο εξ αυτών», πρόσθεσε, «αποτελούν έργα ζωής για τη Σκιάθο, καθώς το ένα αφορά την ποιοτική αναβάθμιση του νερού σε ένα νησί που αντιμετωπίζει σχετικό πρόβλημα, ενώ με το άλλο τίθενται οι βάσεις ασφαλούς και ποιοτικής «οδοστρωσίας» στην περιοχή του αεροδρομίου. Με τα άλλα δύο έργα συντήρησης κι αποκατάστασης ζημιών στα οδικά δίκτυα τόσο της χερσαίας Μαγνησίας όσο και της νήσου Σκοπέλου, βελτιώνεται η προσβασιμότητα κι επικοινωνία κι αναβαθμίζεται περαιτέρω η τουριστική μας εικόνα. Με γενικότερη τοποθέτησή του δήλωσε ότι ευελπιστεί -κι έμπρακτα ως Περιφέρεια πιέζουμε- να μη χαθούν χρήματα που προβλέπονται για την υλοποίηση έργων και να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στην υλοποίησή τους, και γι’ αυτό ως ΕΝΠΕ ζητήθηκε παράταση του ΕΣΠΑ».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου