ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Βλάβη στο «Εξπρές Σκιάθος» ~ Διέκοψε το δρομολόγιο στη Σκιάθο

βλάβη-στο-εξπρές-σκιάθος-διέκοψε-το-660309

Εκτάκτως στη γραμμή το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Απόλλων Ελλάς»

Στη γραμμή Βόλου – Βορείων Σποράδων δρομολογείται εκτάκτως αύριο το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Απόλλων Ελλάς», προκειμένου να αντικαταστήσει το «Εξπρές Σκιάθος» που υπέστη μηχανική βλάβη.

Για την εξυπηρέτηση της γραμμής των νησιών, το «Απόλλων Eλλάς» αναμένεται να αναχωρήσει αύριο στις 12 το μεσημέρι από το λιμάνι του Βόλου, με προορισμό τις Βόρειες Σποράδες.

Δεμένο παραμένει στο λιμάνι του Βόλου το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Εξπρές Σκιάθος», το οποίο υπέστη βλάβη στην αριστερή μηχανή σήμερα, λίγο μετά τις 11 το πρωί και ενώ έπλεε με κατεύθυνση το λιμάνι της Σκιάθου.

Το πρόβλημα εμφανίστηκε ενώ το πλοίο βρίσκονταν στο ύψος του Πλατανιά. Το «Εξπρές Σκιάθος» προσέγγισε το λιμάνι της Σκιάθου, όπου αποβιβάστηκαν οι 80 επιβάτες, δώδεκα φορτηγά και έξι οχήματα.

Η συντριπτική πλειοψηφία των επιβατών είχαν ως προορισμό τη Σκιάθο, 18 κατευθύνονταν προς τη Σκόπελο και 17, αντίστοιχα, προς την Αλόννησο.

Οι επιβάτες που προορίζονταν προς τα άλλα δύο νησιά, προωθήθηκαν τελικά στον προορισμό τους με το flying cat, το οποίο πραγματοποίησε και έκτακτο δρομολόγιο, πέραν του προγραμματισμένου στις 2.30 μμ από το λιμάνι του Βόλου.

Συγκεκριμένα, εξυπηρετήθηκαν τόσο οι επιβάτες που είχαν ως προορισμό τα νησιά, αλλά και όσοι επρόκειτο να επιστρέψουν στο Βόλο, αντίστοιχα, καθώς το flying cat έκανε ουσιαστικά το δρομολόγιο του πλοίου.

Στη συνέχεια, στις 9 περίπου το βράδυ, το flying cat επέστρεψε κενό επιβατών στην Αλόννησο, προκειμένου να πραγματοποιήσει το προγραμματισμένο πρωινό του δρομολόγιο, εξυπηρετώντας όσους πρόκειται να ταξιδέψουν αύριο προς Βόλο.

Στο μεταξύ, το «Εξπρές Σκιάθος» επέστρεψε κενό επιβατών σήμερα το βράδυ στο λιμάνι του Βόλου, προκειμένου να επισκευαστεί η βλάβη από ομάδα ειδικών.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου