ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Tραγωδία στη Σκιάθο με 47χρονο ~ Ξεψύχησε αβοήθητος σπίτι του

tραγωδία-στη-σκιάθο-με-47χρονο-ξεψύχησε-661218

Πέθανε 47χρονος πολύτεκνος ενώ ο γιατρός έψαχνε μέσο να μεταβεί σπίτι του, ελλείψει οδηγού ασθενοφόρου

Κορώνα – γράμματα τη ζωή τους «παίζουν» καθημερινά οι κάτοικοι της Σκιάθου, λόγω των ελλείψεων οδηγών ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας του νησιού. Χθες το πρωί ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Σκιάθου, αναγκάστηκε να φύγει από το πόστο του προκειμένου να μεταβεί σε σπίτι, όταν ειδοποιήθηκε από τη σύζυγο 47χρονου δημοτικού υπαλλήλου, ότι ο άνδρας της έχει χάσει τις αισθήσεις του και δεν αναπνέει.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας κ. Σακελλαρόπουλος, ελλείψει οδηγού στο ασθενοφόρο, υποχρεώθηκε -όπως έχει συμβεί και άλλες φορές- να μεταβεί με τη συνδρομή ιδιώτη για το επείγον περιστατικό, για να διαπιστώσει ότι ο άτυχος 47χρονος ήταν ήδη νεκρός. Ο γιατρός μάλιστα εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο θάνατός του είχε επέλθει 15 λεπτά νωρίτερα.

Ο 47χρονος ήταν δημοτικός υπάλληλος στο Δήμο Σκιάθου και πατέρας τεσσάρων παιδιών, ενώ σύμφωνα με το περιβάλλον του δεν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας για αυτό και η νεκροψία – νεκροτομή που θα γίνει σήμερα στη Λάρισα όπου μεταφέρθηκε η σορός του 47χρονου στην ιατροδικαστική υπηρεσία, θα δείξει τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Το θλιβερό συμβάν με τον 47χρονο οικογενειάρχη χθες το πρωί στη Σκιάθο και ο τρόπος με τον οποίο ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας του νησιού -που σημειωτέον χθες κατέγραψε 20ωρη υπηρεσία εξετάζοντας διάφορα περιστατικά ελλείψει γιατρών- έσπευσε να διαπιστώσει τι έχει συμβεί ελλείψει οδηγού ασθενοφόρου, φέρνει για μία ακόμη φορά στη δημοσιότητα τη «γύμνια» των Κέντρων Υγείας στα νησιά όσον αφορά τους οδηγούς ασθενοφόρων.

Το Κέντρο Υγείας της Σκιάθου αυτή την περίοδο εξυπηρετείται από συμβασιούχο οδηγό (12μηνίτη) που έχοντας κάνει επί ένα 12ημερο όλες τις βάρδιες, πήρε τα ρεπό του για να μεταβεί στην πατρίδα του, στην οικογένειά του. Ετσι για οποιοδήποτε περιστατικό και να συμβεί, είτε πρόκειται για απλό συμβάν, είτε για επείγον, επιστρατεύονται πότε περιπολικό της Αστυνομίας, πότε όχημα της Πυροσβεστικής και πότε ακόμη και συγγενείς του ασθενή που χρήζει εξέτασης από γιατρό του Κέντρου Υγείας.

«Εχουμε προτείνει επανειλημμένως να γίνουν προσλήψεις μόνιμων οδηγών στο Κέντρο Υγείας και εάν είναι δυνατόν ντόπιων προκειμένου να μην αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα που σήμερα συζητάμε. Στο συγκεκριμένο περιστατικό ο άτυχος άνδρας, όπως όλα δείχνουν, ήταν ήδη νεκρός όταν η σύζυγός του ειδοποίησε διότι και η ίδια μας ενημέρωσε πως δεν αναπνέει. Σε άλλη περίπτωση όμως δεν ξέρουμε τι μπορεί να είχε συμβεί. Στα επείγοντα περιστατικά και λίγα λεπτά της ώρας παίζουν μεγάλο ρόλο για την υγεία ενός ασθενούς. Υπό αυτή την έννοια, η ύπαρξη οδηγού ασθενοφόρου σε μόνιμη βάση είναι επιβεβλημένη» δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Σακελλαρόπουλος, εκφράζοντας παράλληλα την άποψη ότι το θέμα θα πρέπει επιτέλους να αντιμετωπιστεί και να τεθεί σε πρώτη προτεραιότητα από τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Αντίθετα όσον αφορά τον ιατρικό εξοπλισμό, το Κέντρο Υγείας Σκιάθου βρίσκεται σύμφωνα με τους γιατρούς, σε αρκετά ικανοποιητικό επίπεδο προκειμένου να εξυπηρετήσει, εφόσον προκύψουν σοβαρά περιστατικά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου