ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Δυναμικό άνοιγμα της Σκοπέλου

δυναμικό-άνοιγμα-της-σκοπέλου-661550

Δράσεις συνεργασίας για την ευρύτερη προβολή του τουριστικού προϊόντος στο εξωτερικό

Στοχευμένη συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις του εξωτερικού καταγράφεται στο γενικότερο σχεδιασμό δράσης της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Σκοπέλου, για τη φετινή χρονιά.

Στο πλαίσιο αυτό καταγράφεται η συμμετοχή του νησιού στη διεθνή τουριστική έκθεση IFT του Βελιγραδίου, από σήμερα έως τις 22 Φεβρουαρίου, στη συνέχεια, 12-15 Μαρτίου προγραμματίζεται η συμμετοχή στην έκθεση TTR του Βουκουρεστίου, στις 4-8 Μαρτίου το νησί θα συμμετέχει στη διεθνή έκθεση ITB του Βερολίνου και στο τέλος του χρόνου, 2-5 Νοεμβρίου, προγραμματίζεται η συμμετοχή της Σκοπέλου στην έκθεση WTM του Λονδίνου.

Στο μεταξύ, στην κατεύθυνση της συνεργασίας με φορείς και θεσμούς της περιοχής μας στρέφεται το ενδιαφέρον των μελών της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Σκοπέλου, με βασικό αίτημα τη δημιουργία ολοκληρωμένης εικόνας για τα τουριστικά προϊόντα της περιοχής μας.

Οι ιθύνοντες περί τα τουριστικά ζητήματα του νησιού έχουν ήδη απευθυνθεί στην εταιρεία Marketing Greece, προκειμένου να καταστεί δυνατή η υλοποίηση του φιλόδοξου στόχου. Ουσιαστικής σημασίας είναι ως προς αυτό η συνδρομή της Περιφέρειας, προκειμένου να στηριχθεί το έργο της προώθησης και προβολής του παραπάνω πρότζεκτ, που εκτιμάται ότι θα αποφέρει σημαντικά οφέλη στην περιοχή μας.

Το επιδιωκόμενο πλάνο περιλαμβάνει την πολυεπίπεδη ψηφιακή προβολή του νησιού διεθνώς, αλλά και τη δημιουργία επικοινωνιακής πλατφόρμας η οποία θα αποτελέσει το όχημα για την προώθηση της εικόνας της Σκοπέλου προς το ενδιαφερόμενο κοινό.

Γενικά παραδεκτή είναι παράλληλα η θέση ότι πρέπει να καθοριστούν επακριβώς οι στόχοι και τα πλάνα της συνολικής προβολής του νησιού, προκειμένου να καταστεί δυνατή η πολυεπίπεδη προβολή.

Μέσα από την αξιοποίηση του υφιστάμενου πρωτογενούς υλικού, σκοπός είναι να παραχθεί περιεχόμενο για ψηφιακά μέσα, το οποίο θα αναδεικνύει τα μοναδικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα τoυ νησιού, προκειμένου να φιλοξενηθεί στον ιστότοπο παγκόσμιας εμβέλειας discovergreece.com.

ΓΛ. ΥΔΡ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου