ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ξεκινά η κατασκευή του νέου Δημοτικού Σχολείου Αλοννήσου

ξεκινά-η-κατασκευή-του-νέου-δημοτικού-661915

Τη σύμβαση με προϋπολογισμό 1,5 εκατ. ευρώ υπέγραψε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Στη φάση της κατασκευής μπαίνει το νέο κτίριο για την στέγαση των μικρών μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Αλόννησου, καθώς υπεγράφη από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, η σύμβαση κατασκευής του έργου με τον ανάδοχο.

Το έργο με τίτλο «Προσθήκη Αιθουσών στο Δημοτικό Σχολείο Αλοννήσου» προϋπολογισμού 1.526.000 ευρώ, είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), ενώ είναι ένα ακόμα έργο του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Ανάπτυξης της Νήσου Αλοννήσου (ΟΣΑΝ).

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας, σύμφωνα με σχετική προγραμματική σύμβαση που έχει υπογραφεί, ενώ φορέας πρότασης και λειτουργίας του είναι ο Δήμος Αλοννήσου.

Σε δήλωσή του ο Κ. Αγοραστός τόνισε τα ακόλουθα: «Εντάξαμε ένα σημαντικό έργο, το οποίο λύνει το πρόβλημα στέγασης της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας, της Αλοννήσου. Πλέον δημιουργείται ένα μοντέρνο σχολείο, με σύγχρονες προδιαγραφές, το οποίο λύνει το ζήτημα της υποδομής για πολλές δεκαετίες στο μέλλον. Η υλοποίηση του έργου επιτυγχάνεται χάριν στην άριστη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο του νησιού».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης ανέφερε ότι «ξεκινά ακόμα ένα σημαντικό έργο για το νησί μας. Η κατασκευή του νέου κτιρίου ήταν επιβεβλημένη, καθώς το υπάρχον κτίριο δεν εξυπηρετούσε τις ανάγκες των μαθητών και των δασκάλων. Πρόκειται για ακόμη ένα έργο του ΟΣΑΝ που υλοποιείται με την καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου και έχει σαν αποτέλεσμα, νέα έργα για την Αλόννησο».

Στην υπογραφή της σύμβασης παρευρέθηκαν η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Ιγγλέσης, Κίτσιος, Λιούπης και Χαλέβας, ο γενικός διευθυντής της Περιφέρειας Κ. Μέγας και ο διευθυντής Τεχνικών Εργων κ. Φλαμπούρης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου