ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αποκριάτικες εκδηλώσεις στη Σκιάθο

αποκριάτικες-εκδηλώσεις-στη-σκιάθο-665549

Αποκριάτικες εκδηλώσεις στη Σκιάθο

Διήμερο αποκριάτικο γλέντι διοργανώνει ο Δήμος Σκιάθου σε συνεργασία με τους Σχολικούς, Αθλητικούς και Πολιτιστικούς συλλόγους στις 22 και 23 Φεβρουαρίου. Συγκεκριμένα τη Κυριακή της Τυρινής στις 22 Φεβρουαρίου θα εορταστεί το κλείσιμο των Αποκριών με συγκέντρωση, παρέλαση και ξεφάντωμα των καρναβαλιστών. Κατά μήκος της παρέλασης έχει προβλεφθεί τοποθέτηση ηχείων, θα ακούγεται χαρούμενη, χορευτική αποκριάτικη μουσική. Στον τερματισμό θα βρίσκεται η επιτροπή που θα βραβεύσει τις πιο πρωτότυπες στολές (τόσο ατομικά, όσο και ομαδικά). Θα βραβευθούν στολές εμπορίου αλλά και χειροποίητα κατασκευασμένες δίνοντας διπλώματα και δώρα στους νικητές που προσφέρουν ως χορηγίες οι επιχειρηματίες της Σκιάθου.

Κομφετί, σερπαντίνες, καραμούζες, μάσκες για τους θεατές θα προσφέρει ο Δήμος Σκιάθου μαζί φυσικά με τα παραδοσιακά κεράσματα. Θα ακολουθήσει η χορωδία του συλλόγου γυναικών Σκιάθου όπως επίσης θα υπάρξουν και πολλές εκπλήξεις.

Καλούνται όλοι οι πολίτες του νησιού να ενισχύσουν τη διατήρηση της παράδοσης και των εθίμων που δεν πρέπει να ξεχαστούν.

Την Καθαρά Δευτέρα από τις 11:00 το πρωί θα ξεκινήσει το παραδοσιακό πέταγμα των χαρταετών στον λιμενοβραχίονα του Λιμανιού. Ο Δήμος Σκιάθου έχει προβλέψει στρώσιμο τραπεζιών με τα παραδοσιακά Σαρακοστιανά, τις λαγάνες και τα ποτά. Μουσική και κέφι είναι εγγυημένα. Οι δημότες καλούνται να φέρουν τα παιδιά τους να πετάξουν τους χαρταετούς στο ασφαλές μέρος που έχει επιλεγεί.

Θα βραβευτούν οι καλύτεροι χαρταετοί, τόσο του εμπορίου όσο και οι χειροποίητοι με τον παραδοσιακό τρόπο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου