ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Διθύραμβοι για τη Σκόπελο στη βρετανική εφημερίδα Telegraph

διθύραμβοι-για-τη-σκόπελο-στη-βρετανι-672762

Παρά τα ενθουσιώδη δημοσιεύματα οι επιχειρηματίες διατυπώνουν τον προβληματισμό τους για τις κρατήσεις

Στον κατάλογο των 19 καλύτερων νησιών της Ελλάδος συγκαταλέγεται η Σκόπελος σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Telegraph, που κάνει το γύρο του κόσμου. Το συγκεκριμένο δημοσίευμα χαρακτηρίζεται πολύ σημαντικό, ιδιαίτερα τη δεδομένη χρονική περίοδο, που στιγματίζεται από αλλεπάλληλα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, τα οποία επικεντρώνονται στις πολιτικές εξελίξεις.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, μεταξύ των κορυφαίων προορισμών συγκαταλέγονται επίσης η Ζάκυνθος, η Κέρκυρα, η Δήλος, η Μύκονος, η Κρήτη, η Κεφαλλονιά, τα Κουφονήσια, η Υδρα, η Σύμη, η Σκύρος, η Κάρπαθος, το Καστελόριζο, η Νίσυρος, η Λέσβος, η Ρόδος, η Λευκάδα και η Πάτμος.

Η επιλογή της Σκοπέλου στη λίστα της Telegraph, βασίζεται σε μια πολύ σημαντική παράμετρο, ότι πρόκειται, δηλαδή, για το νησί όπου γυρίστηκε η χολιγουντιανή επιτυχία «Μamma Mia».

Το συγκεκριμένο, αλλά και τα υπόλοιπα νησιά των Βορείων Σποράδων βρίσκονται στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος με σειρά ανάλογων δημοσιευμάτων, τα οποία εκτιμάται ότι είναι πολύ σημαντικά από κάθε άποψη, ειδικά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. «Τα δημοσιεύματα βοηθούν κατ’ αρχήν, παράλληλα με την διαφήμιση που προέρχεται από τους επαναλαμβανόμενους πελάτες. Αναμφίβολα είναι πολύ σημαντικά και γι’ αυτό το λόγο, πολλές φορές στο παρελθόν, έχουμε απευθύνει προσκλήσεις σε δημοσιογράφους, προκειμένου να επισκεφτούν το νησί» όπως αναφέρει ο Γιάννης Γιολδάσης, μέλος του Δ.Σ. της Ενωσης Ξενοδόχων της Σκοπέλου.

Σε γενικές γραμμές, πάντως, επικρατεί κατήφεια, αβεβαιότητα και προβληματισμός στον κλάδο των επιχειρηματιών που ασχολούνται με τον τουρισμό, λόγω της μείωσης των κρατήσεων από το εξωτερικό, που διαδέχτηκε το ελπιδοφόρο άνοιγμα της νέας σεζόν. «Το κλίμα αβεβαιότητας που έχει δημιουργηθεί, και τα δημοσιεύματα για grexit, είναι ό,τι χειρότερο θα μπορούσε να συμβεί αυτή τη στιγμή στη χώρα μας» σχολιάζει ο κ. Γιολδάσης, ο οποίος προσθέτει ότι «ενώ γίνονται προσπάθειες απ’ όλους για να προσελκύσουμε κόσμο από το εξωτερικό, τα διεθνή δημοσιεύματα που αφορούν τη χώρα μας, έχουν αρνητικές επιπτώσεις».

Παράλληλα εκφράζονται φόβοι ότι το κύριο ρεύμα των Ευρωπαίων τουριστών που επέλεγαν παραδοσιακά τα νησιά και την Ελλάδα γενικότερα ως δημοφιλή προορισμό καλοκαιρινών διακοπών, θα κινηθούν προς άλλες κατευθύνσεις.

Η αναστροφή του κλίματος σε σχέση με τη ροή των κρατήσεων στις ξενοδοχειακές μονάδες της Σκοπέλου, αλλά και των υπόλοιπων περιοχών, ξεκίνησε αμέσως μετά την προκήρυξη των εκλογών.

Παρά τους αρχικούς καλούς οιωνούς κι ενώ όλοι περίμεναν ότι θα εξελιχθεί με ανοδικούς ρυθμούς η κίνηση, σε συνδυασμό με την πτώση της τιμής του πετρελαίου που καθιστά φθηνότερα τα αεροπορικά εισιτήρια και την πτώση του ευρώ έναντι της λίρας και έναντι των Σκανδιναβικών νομισμάτων, εντούτοις το κλίμα έχει διαφοροποιηθεί, τη δεδομένη χρονική στιγμή τουλάχιστον.

Προσδοκία και ευχή των ξενοδόχων, πάντως, είναι να αποκατασταθούν οι πρότεροι ρυθμοί των κρατήσεων και να εκλείψει η εικόνα της αβεβαιότητας που προβάλλεται διεθνώς.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου